foradia cdturisme

Paco Blay i el Centre Ovidi Montllor guanyadors del Premi 9 d’Octubre

El Consell de Cultura d'Alcoi va prendre aquesta decisió després de votar les diferents candidatures

El Consell de Cultura d’Alcoi, que agrupa les entitats i personalitat culturals i representants dels partits polítics, s’ha reunit per tal de triar als guanyadors dels Premis 9 d’Octubre d’aquest 2023. Elisa Guillem, regidora de Cultura, ha anunciat que, després de les valoracions i votacions de les candidatures, els guanyadors d’enguany seran Paco Blay i el Centre Ovidi Montllor, a títol individual i col·lectiu respectivament.

Paco Blay és un reconegut historiador i professor jubilat, que destaca per la seua tasca en la recerca històrica de la ciutat i del País Valencià. En la seua trajectòria ha publicat quantitat d’obres relacionades amb la història, però sempre des d’una perspectiva rigorosa i compromesa amb la cultura pròpia. A més a més, Blay és membre del CAEHA, entitat que va rebre aquest premi en 2021.

Per altra banda, està el Centre Ovidi Montllor, que va obrir les portes el 30 de novembre de 2002, i que durant tots aquests anys ha portat a terme una sòlida tasca de redreçament cultural, cívic i lingüístic. Aquest espai és un referent a Alcoi, gràcies a la seua intensa programació de xarrades, exposicions, i altres actes de caràcter cultural.

La regidora ja s’ha posat en contacte amb els guardonats per tal de comunicar la decisió del Consell i donar-los l’enhorabona. Guillem ha declarat que està satisfeta per la decisió i ha destacat “el compromís cultural dels guanyadors”.

El dia 9 d’octubre, Dia del País Valencià, el Teatre Calderón acollirà la gala on es donaran aquests premis.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *