foradia subscriutegrat

Guanyar demana al govern alcoià una Comissió d’Investigació pels fets del Domus Vi

Des de la plataforma ciutadana creuen que és necessari revisar aquest centre de majors "davant la seua mala gestió amb la crisi de la Covid-19, que va causar 74 víctimes"

El passat dijous 7 de setembre va començar el procés judicial obert per les famílies de les 74 víctimes que van morir a la crisi de la Covid-19 al Domus Vi. Toni Francés, alcalde d’Alcoi, va fer unes declaracions a la premsa, en les quals deia que: “Si una sentència evidencia que no es van fer les coses bé en Domus Vi, s’obririen les portes de la reversió”. Per a la plataforma Guanyar Alcoi, aquestes paraules les han qualificat de sorprenents, ja que, segons expliquen: “ens resulta sorprenent que els fets no siguen suficients per a fer possible aquesta reversió. Realment cal una sentència judicial per a evidenciar que les coses no es van fer bé? La mort de 74 ancianes i ancians no és prou evidència de què la tragèdia més gran de la pandèmia a Alcoi es va donar al geriàtric Domus Vi?”.

Des de la plataforma ciutadana recorden que la privatització d’aquest centre es va donar amb el govern popular encapçalat per Jordi Sedano, amb una concessió de 45 anys vista, però que ni en els 12 anys del govern socialista de la ciutat, ni en els 8 anys del govern del Botànic, s’ha reclamat la seua revisió, i que “tampoc hi ha hagut una voluntat política real d’executar la reversió com sí que fou possible amb l’Hospital Ribera Salut o Torrevella, malgrat l’evidència de la lamentable gestió”.

El portaveu de Guanyar Alcoi, Sergi Rodríguez, ha comentat que “el que hauria d’haver fet l’Ajuntament d’Alcoi és reclamar personar-se com a acusació particular al procés judicial, haver lluitat per la reversió de la privatització del servei i haver exigit al govern del Botànic la posada en Marxa de la Comissió d’Investigació des del Parlament Valencià que tinguera com a únic objectiu conéixer la veritat dels fets”, i continua explicant que des de la seua formació reclamen que “no cal esperar sentències judicials per a actuar en coherència i en defensa de la nostra ciutadania des de l’àmbit polític municipal. Nosaltres estem per a reclamar la reversió i reprendre la reclamació de la Comissió d’Investigació”.

“L’Ajuntament ha de tindre ben clar que els serveis essencials com és la cura dels nostres majors s’ha de fer des de l’espai públic. La cura dels nostres majors no ha de ser un negoci sinó un servei universal i de qualitat”, conclou Rodríguez.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *