foradia pressupostparticipatiualcoi

Sergi Ferrús nou president de la Mancomunitat de la Marina Alta

El dissabte de matí va celebrar-se la sessió extraordinària de constitució. La seua candidatura va ser consensuada i sostinguda per unanimitat de tot el ple de la Mancomunitat

Sergi Ferrús Peris, alcalde de Pedreguer, és a partir del dissabte 16, el nou president de la Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta. En la sessió extraordinària de constitució va presentar-se la seua candidatura, que va estar consensuada i recolzada per unanimitat de tot el ple de la Mancomunitat, i sota una mesa conformada pel secretari de l’entitat i els vocals Paco Costa Llácer, alcalde de la Llosa de Camatxo, i Fátima Jarjor Soler, regidora de l’Ajuntament de Xàbia, per ser els membres de majors i menor edat del Ple.

82 persones formen aquest Ple, gràcies a la implantació de la MACMA, la qual cosa significa que hi ha representant de quasi tots els municipis.

El candidat a la presidència per part del grup comarcal de Compromís, fou presentat per Àngels Fornés, regidora de cultura de Gata de Gorgos, com a portaveu del grup comarcal. Tot seguit, el que ja és nou president va declarar que: “Vull agrair en primera instància el treball i esforç tant de l’equip polític com de l’equip tècnic de la Mancomunitat per aquests quatre anys, però sobretot m’agradaria recalcar la importància del que ha passat, tant al plenari de la MACMA com al de la MASSMA, on hem demostrat una vegada més el tarannà comarcal i la importància de treballar conjuntament, deixant palés que és possible consensuar entre totes i tots les dues candidatures per elegir, de forma unànime, als representants que duran endavant aquests projectes comarcals”.

Segons Ferrús, el repte d’aquests quatre anys serà fonamental per acabar de consolidar el projecte de la MACMA com a entitat comarcal amb uns estatuts extensibles a totes les àrees necessàries per a la comarca. Per a aquesta tasca Sergi Ferrús proposà les següents vicepresidències primeres, una per cada grup polític, per tal de configurar la Junta de Govern de l’entitat: Felipe Poquet Doménech, regidor de Parcent pels Independents; Fàtima Jarjor Soler, regidora de Xàbia pel PP i Laura Castellà Sastre, regidora de Pego pel PSOE.

D’altra banda, José Ramiro, anterior president de l’organisme, s’acomiadà del càrrec apel·lant al caràcter integrador de la MACMA com a vehicle per unificar els valors i atractius de la comarca: “Durant aquests quatre anys s’ha aconseguit erigir la MACMA com a entitat comarcal, coordinant i posant en marxa 4 grans àrees com són Cultura, Joventut, Esports i Turisme, així com incloure a 35 pobles, esperem que en aquesta legislatura estiguen, ja per fi, tots els 36 municipis i EATIMs de la Marina Alta resultant una fita històrica”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *