foradia subscriutegrat

L’institut La Costera més a prop de la seua reforma

Xàtiva ha adjudicat el projecte de reforma. El valor del contracte supera els 50.000 euros, i s'espera que el termini de redacció d'aquest document siga de sis mesos

L’Ajuntament de Xàtiva ha adjudicat el contracte per a la redacció del projecte bàsic i d’execució, coordinació de seguretat i salut i direcció de l’obra de reforma del CIPFP La Costera. El contracte ha sigut adjudicat amb un pressupost de 50.692 euros, i el termini per a tenir aquest document serà de sis mesos.

Aquestes obres entren dins del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana i compten amb un pressupost total d’1,5 milions d’euros, que s’incrementa en 250.000 euros del pressupost inicialment previst, ja que s’han actualitzat els preus per l’increment del cost dels materials en els darrers mesos.

Entre les actuacions que es faran està la retirada i substitució de les cobertes de fibrociment, així com la substitució de fusteries exterior i l’adequació de diversos tallers i aules de la planta baixa amb revestiments i substitució de les instal·lacions existents.

A més a més, es produirà una millora en l’accessibilitat del centre, assegurant una actuació completa que garantisca qualsevol itinerari accessible des dels accessos i patis fins als espais interiors de l’edifici. També es treballarà en la rampa d’accés principal, s’habilitarà una entrada accessible per a l’accés posterior, se salvaran els accessos a les aules i tallers, i s’adaptarà l’accessibilitat als lavabos de la planta baixa, primera i segona planta.

Altres de les millores estaran en la vorera perimetral de la façana nord, la formació d’una coberta accessible sobre el bloc que correspon a la cafeteria, la formació d’una marquesina per a l’estacionament de bicicletes i recàrrega de bicicletes elèctriques al carrer acadèmic Maravall, la substitució de la caldera per altra d’alta eficiència energètica amb sistema centralitzat de calefacció, la formació d’una marquesina d’accés al bloc nord pel pati i la substitució de la marquesina d’accés a la cafeteria; i les instal·lacions de zones generals pel que fa al sanejament, baixants i conduccions d’electricitat. També es procedirà a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques per a l’autoconsum amb compensació d’excedents, amb l’objectiu de reduir el consum energètic mitjançant energies renovables.

Amor Amorós, tinent d’alcalde i regidora d’Educació, ha declarat: “Crec que és una molt bona notícia que s’haja adjudicat la redacció de projecte de reforma del centre, ja que actualment té moltes deficiències que amb aquesta actuació es podran pal·liar”. La regidora d’Educació creu que “al remat, és un centre on venen a estudiar moltes persones joves de la comarca i hem d’esforçar-nos al màxim perquè els nostres centres educatius estiguen en les millors condicions possibles”, i afegeix que “hem d’aprofitar l’oportunitat que ens dona un instrument com el Pla Edificant i gestionar i organitzar el treball dels distints departaments municipals perquè aquests treballs siguen tan àgils com siga possible”.

Per la seua banda, Roger Cerdà, alcalde de la localitat, qualifica la reforma del CIPFP La Costera com a “una de les obres més importants del Pla Edificant a Xàtiva”, i creu que estem davant “d’una d’aquelles obres que és urgent que es porten a terme donat l’estat en què es troba el centre en aquest moment”. L’alcalde ha explicat que la reunió de hui respon a la necessitat que “hi haja un treball conjunt i coordinat entre l’equip redactor, l’ajuntament i la direcció del centre perquè el projecte replegue totes les necessitats de millora del centre educatiu i que, a partir d’això es puga posar en marxa la remodelació integral”.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *