foradia subscriutegrat

Planes inicia la tardor amb les seues festes patronals

El dia 22 de setembre encetarà la programació, però no serà fins al dia 28 de setembre quan començaran els actes centrals de festes que duraran fins al dia 1 d'octubre

La Vila de Planes començarà els mesos de tardor amb la celebració de les seues festes patronals. Abans de començar amb la programació dedicada a aquesta festivitat, el dia 22 de setembre, es realitzarà un berenar dedicat als majors del municipi.

Quasi una setmana després, el dijous 28 de setembre, serà el dia de la vespra, dia en el qual tindrà lloc una de les novetats de les festes d’enguany. I és que, els xiquets i xiquetes, normalment duien a terme activitats durant eixe matí al col·legi, entre les quals estava una carrera, però, en aquest 2023, podran gaudir d’un circ infantil, que donarà pas al tradicional esmorzar. A la vesprada, serà el moment esperat del pregó, que iniciarà les festes. Enguany el nou president de la Diputació d’Alacant, Antonio Pérez Pérez, serà l’encarregat de dirigir-se al poble de Planes per a inaugurar les festes. En acabar, hi haurà una cercavila a càrrec de la Unió Musical de Planes, se sortejarà un cuixot entre tots els que hagen pagat Festes i s’anunciarà al guanyador del concurs d’engalanament. A la nit serà el torn de l’olleta i de l’entraeta de la Filà Moros del Raval.

L’endemà el dia començarà amb el volteig de campanes i després hi haurà un parc infantil per als més menuts. El següent acte serà una missa en honor a la Mare de Déu del Roser, que donarà pas a una cercavila. A la vesprada hi haurà una nova processó, i finalment, el dia tancarà amb la Filà Templaris i la Filà Maseros fent la seua entraeta.

El dissabte 30 de setembre arribarà un dels moments més esperats per als festers i festeres de la localitat, ja que és el Dia de l’Entrada. El dia començarà amb la Diana i diferents actes religiosos, i a la vesprada, a partir de les 17h, serà el moment de gaudir de l’entrada. Enguany la Filà Maseros tindrà l’honor d’ostentar la capitania. Al finalitzar es farà una processó en honor a Sant Roc, i la nit finalitzarà amb molta festa. Segons ha explicat la regidora de Festes de la localitat, Silvia Garro, en aquest acte poden participar uns 350 festers i festeres sense comptar amb la participació de les bandes de música que arriben des de tot arreu.

A les 7 del matí del diumenge 1 d’octubre, els de Planes matinaran gràcies a la Despertà de l’Aurora. Els que no hagen matinat, tindran una nova oportunitat a les 9 del matí amb el volteig de campanes. Seguidament, es farà una cercavila amb els festers i festeres, i es farà una romeria fins a l’ermita. Una vegada allí es farà una missa en honor al Santíssim Crist de Planes, i a la vesprada la festa culminarà amb una processó en honor al Santíssim Crist i un castell de focs d’artifici.

Una setmana després d’haver-se acomiadat de les seues festes, el diumenge 8 d’octubre, serà el torn de fer la paella gegant al carrer Bisbe Rafael Sanus.

La regidora ha animat a la gent que visite Planes durant les seues festes i ha explicat que: “Esperem a tota la gent que vulga visitar el nostre poble i conéixer les nostres festes. Passaran una bona estona, i de segur que se n’aniran amb molt bona energia”.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *