foradia subscriutegrat

Planes: Un tomb pels pobles de les nostres comarques

La zona de les comarques interiors del nord de la província d'Alacant són la destinació perfecta per a poder gaudir de la natura i de la bona gastronomia de la zona. Ens endinsem als pobles d’El Comtat i l’Alcoià

Dins d’aquest poble, a més, estan incloses les pedanies de Benialfaqui, Catamarruc i Margarida, i totes elles componien la Baronia de Planes, a la comarca de El Comtat. Al seu terme municipal es poden visitar nombroses troballes arqueològiques com la Cova del Barranc de l’Encantada, el Barranc dels Garrofers, en el qual es poden veure pintures rupestres; o a més, en la serra de El Xarpolar, es pot visitar l’antic poblat iber.

Ès un dels municipis de la comarca el Comtat, que estan dins del que es coneix com a comarques centrals valencianes. Ubicat en l’interior del nord de la província d’Alacant amb uns paratges perfectes per als amants de la natura. Però, en aquests pobles de les comarques no sols hi ha riquesa natural, també compten amb un important patrimoni històric i arquitectònic, i una gran oferta gastronòmica.

Al nucli urbà encara es conserven les restes dels aqüeductes àrabs més antics d’Europa. Entre la seua producció destaca la cirera, i compta amb diferents denominacions d’origen. En l’època de floració, en la primavera, aquesta producció regala als visitants un dels paisatges més meravellosos de les comarques centrals.

Per als amants de la muntanya i les rutes senderistes i de bicicleta, Planes és un paratge perfecte per a poder realitzar aquestes activitats.

En “Un tomb pels pobles de les nostres comarques” coneixem Alcoleja, Almudaina, Alqueria d’Asnar, Banyeres, Beniarrés, Benimarfull, Benilloba, Gaianes, Millena i Planes, són alguns dels municipis de les comarques de El Comtat i l’Alcoià, que estan dins del que es coneix com a comarques centrals valencianes.


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *