foradia subscriutegrat

Bocairent enceta la segona edició dels Pressupostos Participatius

El veïnat podrà presentar les seues propostes fins al dia 15 d'octubre, i les escollides es finançaran amb 50.000 euros dels comptes municipals de 2024

L’Ajuntament de Bocairent ha posat en marxa la segona edició dels pressupostos participatius. En aquesta segona edició, el veïnat podrà decidir a què es dediquen 50.000 euros dels comptes municipals en l’any 2024.

‘DecidimXBocairent’, nom que porta aquesta campanya, comença amb la recollida de propostes, que podran fer-se fins al dia 15 d’octubre, de forma digital (a través d‘aquest enllaç), o presencial a les oficines municipals o els dissabtes al mercat. Per a poder fer-les s’ha de tenir mínim 16 anys i s’ha d’estar empadronat. Cada persona podrà fer un màxim de tres propostes, amb una estimació econòmica màxima de 25.000 euros cadascuna d’elles.

La següent fase es farà des del 16 al 25 d’octubre, i consistirà en una comissió integrada per personal municipal avaluarà totes les propostes presentades i validarà aquelles que complisquen els criteris següents: interés general; viabilitat tècnica; disponibilitat econòmica; no-coincidència amb accions ja finançades per altres vies o iniciatives guanyadores de l’edició anterior, i respecte al marc legal, a l’àmbit competencial de l’Ajuntament i als valors democràtics i dels drets humans.

Els projectes finalistes s’anunciaran el dia 27 d’octubre, i ja vindrà la fase de votació, des del dia 1 al 15 de novembre, i servirà per a ordenar les preferències de les propostes, que s’incorporaran al pressupost municipal 2024 fins a completar els 50.000 euros disponibles.

Mar Sanchis, regidora de Transparència i Participació ha explicat que: “És el veïnat qui proposa i tria directament les inversions que es faran; per això, animem a participar-hi activament. L’Ajuntament vol donar continuïtat a la iniciativa que es va posar en marxa l’any passat i anar consolidant progressivament DecidimXBocairent”.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *