foradia subscriutegrat

Èxit a les activitats del 9 d’Octubre a Alcoi

Durant el cap de setmana la Glorieta va acollir una fira de productes típics de la ciutat, i es van dur a terme diferents activitats com el concurs de paelles, la fireta de la Glorieta, el Correfoc, o l'acte institucional al Teatre Calderón

Aquest cap de setmana ha sigut un poc més llarg gràcies a la celebració del 9 d’Octubre, dia dels valencians i valencianes, i per això, Alcoi, aprofitant també el bon temps, ha dut a terme durant aquest pont una programació carregada d’activitats, i que ha estat tot un èxit de participació entre la ciutadania.

El divendres de vesprada, els carrers del centre van estar plens de pólvora, i flames gràcies als Dimonis Rafolins i el seu correfoc. A partir d’eixe dia va començar la programació a la Glorieta, que durant aquests tres dies va acollir una fireta amb productes artesanals, comerç local, i menjars, així com actuacions.

Una altra de les activitats que han estat tota una novetat, i que ha rebut una molt bona acollida, ha sigut el concurs de paelles. El grup ‘Sons of Birisalla’ van ser els guanyadors d’aquesta primera edició del Concurs de Paelles d’Alcoi pel 9 d’Octubre.

El dilluns, els alcoians i alcoianes van eixir als carrers a gaudir del Dia del País Valencià, i així es va notar pels carrers, on la gent va poder gaudir del bon oratge. A més a més, durant el matí del dilluns 9 d’octubre, el Teatre Calderón va acollir l’acte institucional.

Aquest acte, presentat per l’humorista Xavi Castillo, va reconéixer la tasca de Paco Blay, historiador i professor; i a títol col·lectiu va ser el Centre Ovidi Montllor l’encarregat d’arreplegar aquest guardó. L’actor Pep Sellés va llegir el manifest, els assistents van gaudir de les actuacions de la Música Primitiva Apolo d’Alcoi, amb la Colla de Dolçainers i Tabaleters d’Alcoi, que van interpretar una versió que va agradar moltíssim de la Muixeranga; i la companyia de dansa aèria de Sara Bernabeu, que va delectar al públic amb les seues acrobàcies. Durant l’acte, també es va donar un reconeixement a tots els regidors de l’anterior legislatura, de totes les formacions polítiques que en els pròxims quatre anys no formaran part de la corporació municipal. Entre ells estaven Jordi Silvestre, Aranza de Gracia, Maria Baca, Miguel Juan Reig, Carolina Ortiz, Enrique Ruiz, Rosa García, Naiara Davó, Cristian Santiago, Aaron Ferrándiz, Sandra Obiol, i Marcos Martínez.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *