foradia subscriutegrat

Queda anul·lada l’ordenança de ‘peatonalització’

L'Ajuntament d'Alcoi ha anunciat en roda de premsa que no recorrerà la sentència del Tribunal Superior de Justícia en la qual s'anul·lava aquesta normativa. Des del govern municipal han indicat que s'apostarà pel diàleg per a dur endavant la conversió de zona de vianants

Fa aproximadament un mes l’Ajuntament d’Alcoi anunciava que el Tribunal Superior de Justícia havia comunicat una sentència en la qual s’anul·lava el procés de conversió en zona de vianants del centre d’Alcoi. En eixe moment, el govern local, a més de deixar clar que aquesta sentència es feia per la forma de dur endavant el projecte, i no pel fons, va anunciar que recorreria la sentència, però, finalment, hui en roda de premsa han anunciat que finalment la compliran del i que s’anul·larà l’ordenança.

Jordi Martínez, regidor de Mobilitat Sostenible, ha argumentat que aquesta legislatura es caracteritzarà per escoltar als veïns i veïnes i pel diàleg, i que aleshores, s’apostarà pel diàleg amb els col·lectius implicats, i amb els diferents grups polítics que formen la corporació per tal d’arribar a consens i fer una conversió en zona de vianants que estiga acordada per la gran majoria de la població. I és que Martínez ha assegurat que la ‘peatonalització’ del centre va a fer-se “sí o sí”.

A partir d’ara ja no es tramitaran sancions, però oficialment no quedarà anul·lada l’ordenança fins que no es comunique al TSJ que l’Ajuntament acatarà la sentència. A més a més, també s’ha de portar aquesta decisió al plenari ordinari que se celebrarà el dia 3 de novembre.

Malgrat que ara quedarà suspesa la ‘peatonalització’, les sancions que s’han dut a terme fins al moment en el qual es va anunciar la sentència, no es podran recórrer tal com ha indicat el regidor per qüestions de terminis legals. A més a més, ara es parlarà amb alguns hostalers afectats, i amb el veïnat de la zona per a veure com es torna a la situació d’abans de l’ordenança i, per tant, es llevarà la senyalització de la ‘peatonalització’, i es podrà circular pels diferents carrers.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *