foradia subscriutegrat

Tono Belda i Pilar Almeria ajuden als Reis Mags d’Orient al Ban Reial

El biòleg alcoià s'encarregarà d'escriure el text, mentre que l'actriu posarà la veu als carrers d'Alcoi, sent la primera dona que faça aquest paper tan important

Com cada any, des de 1923, l’Ambaixador Reial entrarà als carrers d’Alcoi per tal d’anunciar a xiquets i xiquetes, però també als majors, que els Reis Mags estan poques hores abans de visitar-nos i complir els nostres desitjos. Per a fer aquest acte, els Reis sempre demanen ajuda a diferents personalitats, i per a l’Ambaixada de 2024 ja s’han anunciat quines seran les dos persones protagonistes.

Per una banda, Toni Belda, s’encarregarà d’escriure el text on s’anunciarà la imminent arribada de Ses Majestats d’Orient. Belda, va nàixer a Alcoi en 1981 i és Biòleg i professor de Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient i coordinador tècnic d’activitats culturals del Campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant. El biòleg alcoià a més a més, dedica el seu temps a la divulgació i investigació científica en botànica, micologia i ecologia d’ambients mediterranis, i ha participat en nombrosos congressos, articles científics i llibres.

Per altra banda, Pilar Almeria, actriu alcoiana nascuda en 1958, serà la que ens farà arribar aquest text als carrers de la ciutat, sent la primera dona que posarà la veu en aquest acte tan volgut per tota l’alcoiania. Almeria és actriu i directora teatral que ha participat en més de 30 espectacles, ha dirigit muntatges i ha participat en diferents sèries de televisió i pel·lícules. Entre els seus reconeixements trobem el premi Tirant a la millor actriu protagonista o el Premi a la millor actriu de Teatre i de Televisió de l’Associació d’actors del País Valencià.

El regidor de Festes, Jordi Martínez, ha comunicat la notícia als dos protagonistes i ha declarat que: “Des de l’Ajuntament els donem l’enhorabona per participar d’aquest acte que anunciarà la visita de Ses Majestats els Reis d’Orient el pròxim 4 de gener. Estem segurs que faran arribar de la millor manera possible el missatge dels reis a tots els alcoians i alcoianes. A diferència d’altres llocs on tot va dirigit únicament als més menuts, a la nostra ciutat la màgia del Nadal Alcoià fa que tots tornem a la nostra infància”.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *