foradia subscriutegrat

Cocentaina crida contra la violència masclista

La corporació municipal ha aprovat durant un Ple Ordinari una moció conjunta de Compromís i PSOE. Els representants del PP també han donat el seu vot a favor, però els de Vox han votat en contra

El dijous 16 de novembre, en la celebració del Ple Ordinari de l’Ajuntament de Cocentaina, Compromís i PSOE van presentar una moció amb motiu del 25-N, és a dir, contra la violència masclista, la qual es va aprovar amb 16 vots procedents de les dos formacions progressistes i dels representants del Partit Popular. En el cas del representant de l’extrema dreta de Vox, va votar en contra.

Entre els acords recollits a la moció està “un sentit record a la memòria de totes les dones assassinades per violència de gènere”, així com el “rebuig a totes les manifestacions d’aquesta violència”. A més a més, des del consistori s’ha anunciat que es donarà suport a les mobilitzacions del 25N, i manifesta “la seua voluntat de fer la prevenció contra les violències masclistes” i es compromet “a facilitar tota classe de campanyes dirigides a la prevenció, orientació i conscienciació”.

També el consistori ha acordat “no subvencionar actes en els quals l’entitat organitzadora utilitze com a reclam publicitari el cos de les dones de forma sexista”, i que es demanarà a la Generalitat Valenciana la renovació del Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere i Masclista, que s’incremente la dotació pressupostària “en matèria d’igualtat de gènere per continuar augmentant i millorant els recursos que les dones víctimes necessiten, l’atenció primària, psicològica, residencial i formativa ocupacional”, així com “mantenir tots els serveis amb perspectiva de gènere”, com podria ser, per exemple, la Xarxa Valenciana d’Igualtat.

En aquesta moció també se sol·licitarà al Govern d’Espanya, que es renove el Pacte Estatal contra la Violència de Gènere i Masclista, així com la reivindicació de “les competències municipals en matèria d’igualtat, prevenció, i ajuda contra la violència de gènere, a més d’exigir el finançament necessari”.

Per la seua part, el regidor de Serveis Socials, Javi Sansalvador, ha assegurat que “el nou govern manté un compromís ferm amb la lluita contra la violència de gènere i no ens tremolarà el pols quan toque defendre a les dones vulnerables. El nostre objectiu és fer de Cocentaina un espai segur i lliure de violències masclistes”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *