foradia subscriutegrat

El Museu Arqueològic Camilo Visedo Moltó comença les obres de rehabilitació

Aquests treballs, finançats íntegrament per la Diputació d'Alacant i per la Generalitat Valenciana, tindran un cost de 446.153 euros. Fins al mes de maig les instal·lacions estaran tancades al públic

Durant el dimarts 21 de novembre s’han començat les obres de rehabilitació del Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo Moltó. El projecte té un cost de 446.153 euros finançats íntegrament per la Diputació d’Alacant (70%), i per la Generalitat Valenciana (30%). El període d’execució serà de sis mesos, i per aquest motiu estarà tancat al públic fins al mes de maig.

Amb aquestes obres es millorarà la mitgera i les façanes de l’edifici situat en la placeta de Carbó, es substituirà o repararà la fusteria, i es canviarà el sistema de climatització actual, per un més eficient; i l’adequació de l’edifici a la normativa d’accessibilitat, amb millores en els accessos i l’ascensor o la reforma dels banys, entre altres actuacions. També vol reparar-se les humitats existents en el paviment de la planta baixa, i es faran altres actuacions que puguen sorgir i que siguen d’urgència.

Ignacio Trelis, regidor de Patrimoni Cultural i Museus, ha comentat que: “El Museu Arqueològic és un edifici renaixentista, declarat Monument d’Interés Artístic Nacional que necessita reformes estructurals i solucionar les seues mancances d’accessibilitat i d’eficiència energètica. Amb aquesta actuació continuarem portant a terme uns dels objectius del nostre govern, tindre una ciutat més accessible per a tota la ciutadania i també millor eficiència energètica”.

El Museu està situat en un palau d’estil renaixentista construït entre 1572 i 1584, i en ell destaca el pòrtic de columnes i la traça de les finestres. En l’any 1945 va començar a ser la seu del museu, i en el seu interior es poden veure col·leccions d’arqueologia, entre les quals destaquen les ceràmiques del Neolític, i inscripcions ibèriques sobre làmines de plom.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *