El Museu Arqueològic continua amb iniciatives per divulgar la història de la ciutat
A més de les activitats que es va dur a terme amb els centres educatius sobre els enterraments i la mort, ara s'han renovat els planells d'informació a La Sarga, ha presentat una activitat didàctica, i acollirà a un investigador de la Universitat de Cantàbria

El Museu Arqueològic Camilo Visedo Moltó ha dut a terme diverses iniciatives a les últimes setmanes. Primer, es va realitzar una jornada amb els centres educatius en la qual van parlar dels enterraments i la mort al llarg de la història, i també s’han renovat els panells d’informació de les pintures prehistòriques de La Sarga, ja que per les inclemències del temps s’havien vist deteriorades, i s’ha decidit canviar-les per unes noves o s’ha afegit tota la informació sobre els diferents tipus d’art prehistòric presents en els abrics, i els motius representats a peu de les pintures.
A més a més, a Guardamar del Segura es van presentar unes activitats didàctiques, en les VIII Jornades de Museus i Col·leccions Museogràfiques Permanents de la Comunitat Valenciana que van celebrar-se en aquesta localitat els dies 10 i 11 de novembre.
Per altra banda, durant aquests dies estarà al Museu l’investigador de la Universitat de Cantàbria, Antonio Higuero, que està fent les analítiques relacionades amb el seu projecte, ‘L’aportació de l’Arqueologia biomolecular a l’estudi de variacions alimentàries durant l’Edat de Bronze’. A través de la paleodieta, l’estudi li permetrà reconstruir la dieta d’aquelles persones que van viure en el jaciment arqueològic del Mas del Corral usant per a això mètodes científics. Les tècniques d’isòtops estables que empra es basen en el principi que el consumit durant la vida d’un organisme deixa “petjades” químiques en els teixits corporals. La presa de mostres ha sigut autoritzada per la Direcció General de Patrimoni Cultural.
Comenta i participa-hi