foradia subscriutegrat

S’inicia el procés de votació dels pressupostos participatius

En total hi ha 28 propostes d'inversió i 7 de despesa corrent. Les votacions finalitzaran el diumenge 12 de desembre a les 23:59 i s'espera que s'anuncien els resultats abans de l'últim dia de l'any

L’Ajuntament d’Alcoi ha començat l’última fase del procés dels pressupostos participatius 2024, les votacions. Des d’aquest dilluns 4 de desembre, des de les 12h, fins al diumenge 12 de desembre a les 23:59h es podran fer les votacions de forma telemàtica. El consistori anunciarà els resultats abans del dia 31 de desembre.

Respecte a les propostes d’enguany, cadascuna té un cost aproximat, i per tant en el procés se seleccionaran les més votades fins a arribar als 320.000 euros consignats per a les propostes d’inversió, i 80.000 euros per a les de despesa corrent.

Totes les propostes que s’han presentat han passat per una valoració tècnica, administrativa i econòmica per part del personal tècnic dels diferents departaments de l’Ajuntament, però han hagut de complir amb 8 criteris de viabilitat per a poder estar en aquesta última fase. Finalment, aquestes valoracions les han superades 28 propostes d’inversió i 7 de despesa corrent.

Cada usuari podrà votar un màxim de 5 propostes, de les quals seran 3 com a màxim d’inversió.

Entre els motius per les quals les propostes no han arribat fins a les votacions està que no és una inversió o una despesa corrent; que el seu cost supera els 320.000 euros en el cas de projectes d’inversió, o els 80.000 per a despesa; que està duplicada, és a dir, que ja s’ha fet o va a fer-se per part de l’Ajuntament. Tampoc han passat aquelles que no són competència municipal, que hi ha inconvenients tècnics Aliens a l’Ajuntament que impedeix la seua execució; la falta de concreció per a poder fer-ne la valoració tècnica; que engloba més d’una proposta; que no és sostenible, és a dir, que comporta despeses plurianuals que superen la campanya dels pressupostos participatius, a més d’un impacte ecològic negatiu.

Aroa Mira, regidora de Participació, ha animat a la gent a votar, i ha declarat que: “Ha arribat el moment que la gent puga expressar la seua opinió i decidir que propostes són prioritàries per a dur a terme. Gràcies a aquestes votacions destinarem una part del pressupost municipal per a complir amb l’elecció directa de la ciutadania. Ací tenim una mostra més de com aquest govern escolta a la gent”.

Les votacions poden fer-se en línia a través d’aquest enllaç, o també, a les urnes que estan situades en diferents punts de la ciutat com, el Servei d’Informació i Atenció al Ciutadà, al carrer Sant Llorenç 2 i 6; a les biblioteques del centre i de La Uixola, al Complex Esportiu Eduardo Latorre, el Centre Cervantes Joves, al Conservatori de Música i Dansa, a l’Edifici de l’Orosia Silvestre, al Centre Social de la Zona Nord, al Departament de Serveis Socials (El Camí 40, i Isabel la Catòlica, 5), a l’Associació Veïnal Batoi, i als Centres de Majors.

Els pressupostos participatius van començar en 2014 i des d’eixe moment s’han aprovat un total de 76 propostes, de les quals 66 estan finalitzades, 7 estan en procés, i 3 no han començat per diferents motius. Les dos últimes que s’han dut a terme han sigut la restauració de la Torre-Portal de Cocentaina, i la instal·lació del videomarcador en El Collao.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *