foradia subscriutegrat

Alcoi executa un 84% de les actuacions contemplades en la seua EDUSI

La inversió total ascendeix a 16’8 milions d'euros, quantitat cofinançada al 50% per la Unió Europea, a través dels Fons FEDER

L’Ajuntament d’Alcoi ha executat un 84,24% dels projectes inclosos en la seua Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI-Alcoidemà), quantitat que suposa una inversió total de 16.847.702,15 euros, dels quals el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) ha aportat el 50%.

El consistori ha descartat licitar un 6’92% dels projectes inclosos inicialment en la seua EDUSI, que s’incorporaran a pròximes convocatòries o estan duent-se a terme amb l’ajuda d’altres línies de finançament, com els fons ‘Next Generation’. Tenint això en compte, el percentatge d’execució és encara major i s’eleva a un 90’50%.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha destacat l’esforç realitzat des de tots els departaments municipals que han participat en aquesta estratègia i subratlla que “amb aquestes xifres, aconseguim un nivell d’execució molt elevat i ens situem com a referent entre les localitats de grandària i característiques similars a les nostres, tenint a més en compte que el nostre era un projecte molt complet i ambiciós”. Afegeix que la visió estratègica de l’Ajuntament d’Alcoi no acaba ací, ja que “estem treballant en una sèrie de projectes finançats amb Fons Next Generation de la Unió Europea, per als quals hem obtingut 16,8 milions d’euros fins al moment”.

Alcoi ha desenvolupat més de 50 projectes dins de l’EDUSI, des de l’aprovació de la seua estratègia en 2017. Aquestes actuacions estan distribuïdes en una quinzena de línies, que responen a quatre grans objectius temàtics: ‘Millorar l’accés, l’ús i la qualitat de les tecnologies de la informació i la comunicació’, ‘Suport a la transició cap a una millora de les baixes emissions de carboni’, ‘Preservació i protecció del medi ambient i l’eficiència dels recursos’, i ‘Foment de la inclusió social i la lluita contra la pobresa i contra qualsevol tipus de discriminació’. 

Entre les accions portades a terme estan la renovació i millora de les infraestructures públiques al carrer Entença, les millores de l’eficiència energètica en el Centre Cervantes Jove i a la Casa Consistorial, la millora de la mobilitat urbana sostenible i de l’accessibilitat en diferents barris d’Alcoi. També figuren la rehabilitació de la Torre-Portal de Cocentaina, les millores en el pont de Sant Jordi i en el pont del Viaducte, i la reurbanització del carrer Sant Francesc, plaça Ramón y Cajal i carrers adjacents, així com la reforma d’un edifici al carrer Sant Maure amb habitatges que s’oferiran en règim de lloguer a col·lectius amb dificultat d’accés a l’habitatge. El projecte més important de l’EDUSI és la rehabilitació del complex industrial de Rodes, la seua transformació per a acollir un Parc Tecnològic Urbà.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *