foradia subscriutegrat

La població d’Alcoi vol major visibilitat del col·lectiu LGTBI i formació

És una de les principals conclusions del diagnòstic d’igualtat LGTBI que es va presentar a l’Àgora

El vicealcalde i regidor de Polítiques LGTBI i Igualtat, Àlex Cerradelo, va presentar el dimecres 17 de gener els resultats del diagnòstic d’igualtat de les persones LGTBI a Alcoi, en una jornada a l’Àgora amb la participació de les entitats socials. Les conclusions d’aquest estudi s’utilitzaran per elaborar el Pla d’Igualtat de la ciutat i desenvolupar polítiques d’acord amb la realitat i les necessitats d’aquest col·lectiu.

Un dels principals resultats mostra que la ciutadania considera que existeix una carència de formació i sensibilització en matèria LGTBI a la ciutat. Concretament, un 72% dels enquestats pensen que les activitats formatives que es desenvolupen són insuficients o les desconeixen. A més, els alcoians i alcoianes reclamen major visibilitat del col·lectiu i veuen de manera positiva la formació als centres escolars.

Pel que fa a la discriminació cap a les persones LGTBI, la majoria de la població d’Alcoi creu que és necessària una resposta més activa contra les accions LGTBIfòbiques i valora positivament la implantació d’un protocol contra els delictes d’odi. De fet, un 70% de les persones LGTBI afirmen haver sigut testimoni o haver patit alguna agressió o comportament discriminatori, i la ciutadania considera un problema la polarització de la societat en aquest sentit.

Com va explicar Cerradelo, aquest projecte ha tingut en compte tant l’àmbit institucional com l’àmbit social i s’ha basat en “la importància de la participació de la ciutadania i dels principals agents socials”. Per al regidor “és essencial conéixer la situació del col·lectiu LGTBI a la ciutat, i amb aquests resultats podrem elaborar un Pla d’Igualtat que faça d’Alcoi una ciutat més oberta i diversa i faça front als discursos d’odi”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *