foradia subscriutegrat

Comença l’obra de La Rosaleda per a complir amb la sentència

S’aprofitarà per restaurar l’escultura de Sant Jordi, que continuarà ubicada a la plaça

Ahir va començar l’actuació per a dur a terme el projecte constructiu per a reformar La Rosaleda per a complir amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. L’actuació va ser adjudicada per 4,3 milions d’euros.

Cal recordar que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ordena la disposició d’una capa suficient de terra vegetal per a sostindre arbrat a la plaça. Aquesta nova sobrecàrrega a la coberta ha obligat a una reforma de l’estructura i els seus fonaments. Amb aquesta actuació es pretén donar compliment a aquesta sentència contra l’Ajuntament d’Alcoi que sota el govern del PP va dur a terme una actuació il·legal, tal com ha determinat la Justícia.

El període d’execució és de 10 mesos. Cal indicar que fins a l’1 de març tant el pàrquing com el quiosc estaran oberts. L’aparcament deurà tancar durant 8 mesos, mentre que el quiosc ara acaba la concessió i s’aprofitarà aquest temps per fer tot el procés de licitació per obrir quan acabe l’obra.

Pel que fa als talls de trànsit, només caldrà fer-los de forma molt puntual per traure material de l’interior. S’avisarà amb una antelació d’una setmana i si hi ha algun cas urgent amb un mínim de 48 hores.

L’escultura que va fer José Gozalvo de Sant Jordi continuarà a la plaça. En concret estarà en la part inferior, en la part més pròxima a l’Alameda Camilo Sesto. A més, s’aprofitarà el temps de remodelació per portar a terme una rehabilitació de l’escultura. Aquesta actuació està en procés de licitació.

“Amb aquesta actuació resoldrem una il·legalitat, que és el pronunciament que va expressar en el seu dia el Tribunal Superior de Justícia respecte al que es va fer a La Rosaleda. Una il·legalitat que no és culpa dels ecologistes que ho van denunciar, és culpa de qui governava en aquell moment, el Partit Popular. Aquesta actuació ens costarà a tots els alcoians més de 4 milions d’euros que eixiran de les arques municipals per tal de retornar a la legalitat urbanística un projecte que no reunia els requisits que deuria”, ha destacat la regidora d’Urbanisme, Vanessa Moltó.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *