foradia cdturisme

Nova reedició de ‘Els lluitadors’, de Francesc Gisbert, i vídeo divulgatiu

Prompte farà els vint anys de la seua primera edició, quan va guanyar el Premi Enric Valor

La novel·la Els lluitadors, de Francesc Gisbert, ambientada a l’Alcoi industrial, revolucionari i modernista de la primera meitat del segle XX, està d’aniversari.

Prompte farà els vint anys de la seua primera edició, quan va guanyar el Premi Enric Valor de Novel·la. Des d’aleshores, no ha deixat de reeditar-se i ja són milers els lectors que han gaudit de la història d’Estrella, la jove protagonista del carrer Sant Nicolauet.

L’Ajuntament d’Alcoi, Edicions Bromera i la Coordinadora pel valencià van posar en marxa, fa temps, una ruta literària que recorre els escenaris de la novel·la: els barris obrers (Sant Nicolauet, Alcassares, Forn del Vidre), els barris benestants (Sant Nicolau, el palau Albors del Parterre, la Casa Escaló), les fàbriques urbanes (Ferrándiz i Carbonell, El Bambú…), entre altres espais on ocorren les aventures d’Estrella, l’avi Nicolau, Sento, Borra, Laurina Albors i tota una saga de personatges inoblidables.

Com apunta Gisbert, cada any diversos centres educatius de les nostres comarques o de lluny, visiten Alcoi per a fer la ruta, pel seu compte o guiats per l’autor, ja que la novel·la s’ha consolidat com a lectura de 4t d’ESO o Batxillerat, com també, entre els clubs de lectura.

Ara, en paral·lel a una nova reedició de la novel·la en la col·lecció Esguard de Bromera, s’ha llançat un vídeo divulgatiu amb què es convida a la lectura i a la visita de l’Alcoi d’Els lluitadors.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *