foradia cdturisme

Retirat el monument a Sant Jordi, que serà restaurat i tornarà a La Rosaleda

La reforma de la plaça acabarà cap a final d'any

Ja s’ha retirat el monument a Sant Jordi que s’ubica a La Rosaleda, una plaça que està immersa en obres per complir una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i reposar la zona verda que es va eliminar quan es va fer la seua reforma, durant l’etapa de govern municipal del PP.

El monument s’ha traslladat a un magatzem municipal i s’aprofitarà aquest parèntesi per a la restauració de l’obra, una intervenció que inclourà la reparació dels desperfectes en el seu conjunt monumental i sobretot en la base de l’escultura, que ha patit un extraordinari deteriorament a causa del seu contacte amb l’aigua.

La gran escultura en ferro de José Gonzalvo va ser emplaçada fa ja més de quatre dècades (el 23 d’abril de 1983) en La Rosaleda i a aquesta mateixa plaça tornarà una vegada finalitzen les obres de reforma, que van començar a principis d’aquest mes de febrer.

Al mateix temps, es fabricarà un nou pedestal per a situar el monument al patró de les festes de Moros i Cristians seguint les directrius originals sota les quals l’escultor va concebre la seua obra. Aquesta ocuparà un lloc prominent en la part baixa de la plaça, més pròxima a l’avinguda de L’Alameda Camilo Sesto.

Tal com subratlla el regidor de Patrimoni Històric, Ignacio Trelis, “malgrat la complexitat dels treballs a realitzar, podem considerar que la retirada i el trasllat del conjunt escultòric ha sigut tot un èxit. Ara, una vegada siga adjudicada la licitació de les obres de restauració per tècnics especialitzats en la matèria, la voluntat de l’ajuntament i m’atreviria a dir que de tota la corporació municipal, és recuperar el monument en el seu estat original o el més aproximat possible”. 

Respecte a les obres de reforma de La Rosaleda, el període d’execució és de 10 mesos. Fins a l’1 de març tant el pàrquing com el quiosc estaran oberts. L’aparcament haurà de tancar durant 8 mesos, mentres que el quiosc ara acaba la concessió i s’aprofitarà este temps per a fer tot el procés de licitació per a obrir quan acabe l’obra.

Quant als talls de trànsit, només caldrà fer-los de forma molt puntual per a traure material de l’interior. S’avisarà amb una antelació d’una setmana i si hi ha algun cas urgent amb un mínim de 48 hores.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *