foradia cdturisme

Cocentaina es prepara per al ‘dia dels Nanos’

Són moltes les activitats prèvies que es realitzen amb el fi de mantindre la tradició contestana

Cocentaina es prepara per al ‘dia dels Nanos’, que tindrà lloc el 6 de març. Abans d’aquesta jornada s’han preparat una sèrie d’activitats per dur endavant el muntatge i preparació dels ‘nanos’i la seua tradició.

El diumenge previ a aquesta celebració, es pot participar en ‘l’11a dansà dels nanos’ amb un taller per conéixer la seua preparació i muntatge al carrer Santíssima Trinitat a les 10:00 hores, seguit a les 12:30 hores del ‘taller de danses’ i a les 13:00 hores ‘la crida i la treta’, la dansà dels nanos oberta a tot el poble. En finalitzar dinar de faixeta.

Aquestes activitats acaben el dia 6 de març amb la celebració del ‘dia dels Nanos’ al barri del Raval, una tradició que se celebra a Cocentaina coincidint amb el tercer dimecres de Quaresma i on els veïns i veïnes mitjançant ninots realitzen crítiques i argumentaris que els inquieten durant l’any. La gent podrà visitar-los entre les 9 del matí i les 8 de la nit del mateix dia.

El dimecres 28 de febrer a les 19:30 hores estava prevista una xarrada a càrrec de l’etnomusicòleg i filantrop Fermín Pardo Pardo, anomenada ‘Les danses: la manifestació més antiga del patrimoni immaterial valencià’. Per motius personals del conferenciant, s’ha ajornat fins nou avís.

La regidora de tradicions, Marcela Richart, apunta que “els nanos són possibles gràcies a la preparació per part d’algun veïnat, col·legis de Cocentaina, associacions i tots aquells participen en el taller de nanos que tindrà lloc el diumenge 3 de març. És una festa que anima al poble, per tant, hem de lluitar perquè aquesta tradició veïnal tan arrelada al Raval no desaparega, siga nostra i estiga present”. A més, convida i anima a la gent que vinga de fora i veïns i veïnes a passejar pels carrers del barri del Raval per veure aquesta festa que fa únic al poble de Cocentaina.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *