foradia subscriutegrat

Més de 2.600 efectius conformen el dispositiu de seguretat de Festes

Un any més també estaran els punts violeta en La Glorieta, plaça de Dins i Parterre en coordinació amb la Policia Local i Nacional

La Junta Local de Seguretat, que es va reunir a Alcoi, va revisar tot el dispositiu de seguretat i protecció civil de cara a la celebració de les pròximes festes de Moros i Cristians. A la reunió va estat present la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé.

Aquest any hi haurà un dispositiu amb més de 2.600 professionals sumant tots els torns dels tres dies de Festes, a més de la vespra del Dia dels Músics. Conformen aquest dispositiu els efectius de la Policia Nacional (dels quals, alguns operaran de paisà actuant al Centre i també a zones de la perifèria, polígons industrials i disseminat). La Guàrdia Civil treballarà en tasques de vigilància del trànsit als voltants i accessos de la ciutat i també de l’entorn natural amb el Seprona, a més del control de la pólvora en la seua distribució, al Baradello de Moya.

Un total 494 agents de la Policia Local operaran els quatre dies de Festes. A més cada dia, hi haurà 40 efectius de Bombers amb 10 vehicles, 186 efectius de Creu Roja amb 11 vehicles, operaris d’Obres i Serveis, més de 70 voluntaris de Protecció Civil, i un dispositiu especial per atendre urgències hospitalàries amb els professionals de l’Àrea de Salut.

PRINCIPALS NOVETATS

Cal destacar que aquest any no s’ha autoritzat l’establiment de cap punt de venda de material pirotècnic. No obstant això, això no vol dir que estiga prohibida la venda de pirotècnia. Les botigues locals autoritzades durant tot l’any si ho podran fer. La intenció que es busca és intentar reduir el perill d’incendi.

També és molt important, indicar que durant cada dia de Festes hi haurà un agent 24 hores de la Unitat d’Atenció a la Família i Dona, especialitzada en la lluita contra la violència de gènere, violència domèstica i violència sexual.

Un any més també estaran els punts violeta en La Glorieta, plaça de Dins i Parterre en coordinació amb la Policia Local i Nacional. A més d’aquests punts ‘violeta’, durant les Festes, la policia local disposarà punts de tall al trànsit rodat les 24 hores del dia, per la qual cosa els mateixos seran referents a l’hora de localitzar, focalitzar i coordinar les ajudes necessàries per a l’assistència a víctimes de qualsevol naturalesa i en particular, aquelles que referides a agressions sexuals. 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *