foradia subscriutegrat

Natxo Escandell ha presentat ‘Ni fet ni desfet. Història del nacionalisme polític valencià (1974-1998)’, a la seu de Compromís per Cocentaina

La presentació forma part d’una sèrie d’activitats de caràcter social i cultural obertes a tota la ciutadania

Natxo Escandell ha presentat el seu llibre, ‘Ni fet ni desfet. Història del nacionalisme polític valencià (1974-1998)’, a la seu de Compromís per Cocentaina. Ha estat el tercer acte mensual organitzat per la formació valencianista, que estan oberts a tota la ciutadania contestana, el qual va tindre lloc el dijous 11 d’abril a les 19:30 hores i l’autor va ser introduït per Javi Sansalvador, regidor de Serveis Socials, Pedanies i Festes a l’Ajuntament de Cocentaina.

La primera de les activitats socioculturals que Compromís per Cocentaina va organitzar a la seua nova seu va tindre lloc el 29 de febrer i estava centrada en el ‘Benestar animal i ciutadania’, la qual va comptar amb la presència de Mercedes Camps, advocada especialitzada en dret animal. El 26 de març, en canvi, es va projectar el curtmetratge ‘Matilde Pérez, primera alcaldessa de l’estat’. Els dos actes, a més a més, foren presentats per Berta Iñíguez i Paula Sánchez, respectivament, actuals regidores del govern contestà. 

En paraules de Jordi Pla, actual alcalde de Cocentaina per Compromís, “amb aquesta presentació, continuem aproximant la cultura a la ciutadania, així com els valors de la democràcia. Hem pogut descobrir, gràcies a aquest llibre i al seu autor, com es gesta el nostre actual partit polític; passant pel Partit Nacionalista Valencià (PNV), la Unitat del Poble Valencià (UPV) o el BLOC. Tot i això, malgrat que les nostres sigles han anat mutant al llarg del temps, la nostra ideologia sempre ha estat la mateixa, i és lluitar pels drets dels valencians i les valencianes i per construir, entre tots, un País Valencià fort i unit”. 

Natxo Escandell és doctor en història i, arran la tesi doctoral que va desenvolupar al llarg de diversos anys, naix aquest llibre, on “s’analitzen els processos històrics que han portat el nacionalisme polític valencià a estar on es troba actualment. En aquest sentit, s’han consultat diverses dades, fonts documentals, entrevistes, bibliografia, resultats electorals… amb l’objectiu de recollir i sintetitzar tota la tradició del nacionalisme polític valencià des de finals de la dictadura franquista fins als anys 90”. 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *