foradia subscriutegrat

Les xarxes socials i la relació de l’abús del mòbil i el fracàs escolar protagonistes d’una xarrada a Alcoi

El professor Alejandro Fernández, professor del departament de Tecnologia i membre de la Comissió Desconnexió Mòbil de l'IES Monastil d'Elda, serà l'ecarregat de donar aquesta conferència coorganitzada per l'Ajuntament d'Alcoi i l'Associació Adolescència Lliure de Mòbils de la Comunitat Valenciana

El dimarts 14 de maig a la vesprada, l’Espai Àgora d’Alcoi acollirà la conferència ‘Abús del mòbil i fracàs escolar’. Aquestes xarrades són organitzades per l’Ajuntament d’Alcoi a través d’Educació, Esports i Recursos Humans i per l’Associació Adolescència Lliure de Mòbils de la Comunitat Valenciana. Aquesta xarrada estarà oferida per Alejandro Fernández Vera, professor del departament de Tecnologia i membre de la comissió Desconnexió Mòbil de l’IES Monastil d’Elda, i constarà de tres blocs: es repassaran els perills associats a l’ús de pantalles per part de menors i els perills associats per les xarxes socials; s’explicarà un estudi on es parla sobre el major consum de xarxes socials i videojocs amb un pitjor rendiment escolar; i finalment, es parlarà d’higiene digital i de mesures de control parental.

Alberto Belda, regidor de les àrees organitzadores, ha explicat que: “Som conscients que l’ús de dispositius mòbils, i en particular de les xarxes socials, pot arribar a ser problemàtic, tant dins com fora de les aules. Per això, que entre tots i totes hem de fer un esforç per entendre millor els perills i aprendre a protegir-nos i a protegir a les nostres filles i fills”.

Tal com afirma Alejandro Fernández: “L’estudi realitzat amb els meus alumnes vaig poder observar que en època d’exàmens la mitjana d’ús de les xarxes socials i videojocs és de 4,5 hores diàries entre setmana i de 5,8 hores al dia en cap de setmana, amb alguns grups arribant fins i tot fins a les 8 hores diàries. A més de tenir un impacte directe en el seu rendiment escolar, aquest ús excessiu de les xarxes genera múltiples conseqüències negatives, que també abordarem en la xarrada“.

Per la seua part, un dels membres fundadors d’Associació Adolescència Lliure de Mòbils de la Comunitat Valenciana, ha indicat que “els telèfons intel·ligents són una tecnologia molt poderosa i amb múltiples avantatges, però també tenen una cara fosca que afecta sobretot els xiquets i adolescents, molt més vulnerables que els adults perquè els seus cervells encara no estan plenament desenvolupats”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *