foradia subscriutegrat

Estel·la Vidal presenta ‘Las hijas de la Nakba’

El llibre en el qual es poden llegir diferents entrevistes a dones palestines es presentarà en la vesprada del 15 de maig al Club d'Amigues i Amics UNESCO d'Alcoi

Cada 15 de maig els palestins i palestines commemoren el Dia de Nakba, o el dia de la Gran Catàstrofe, ja que és l’endemà de l’establiment de l’Estat d’Israel, obligant a milers de palestins a desplaçar-se, i expulsant a la majoria d’ells dels seus territoris originals, abandonant les seues llars, per tal de donar espai a la creació de l’Estat jueu per temor a tortures, violacions, i massacres de les forces israelianes.

Segons l’ONU, 726.000 palestins van ser expulsats, és a dir, entre un 65-70% de la població palestina d’eixa època (1948).

Pareix que 76 anys després les coses no han canviat, i és que, Israel continua atacant al poble palestí. Concretament, des del 7 d’octubre de 2023 la situació va agreujar-se i diàriament, el govern israelià ataca a la població civil de Gaza.

Per tal de commemorar el Dia de la Nakba a Alcoi, el Club d’Amigues i Amics de la UNESCO han organitzat per a aquest dia la presentació del llibre ‘Hijas de la Nakba. Voces de mujeres palestinas’, en el qual, l’autora, Estel·la Vidal, plasma les entrevistes més ampliades que ha fet a dones palestines per al documental que porta el mateix nom.

L’acte es durà a terme a la seu de la UNESCO a Alcoi, a les 19h, i comptarà amb la presència de l’autora.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *