foradia subscriutegrat

Uns 500 alumnes del País Valencià participen en el III concurs d’Educació Financera de Caixa Ontinyent

El Centre Cultural de l'entitat ha sigut l'escenari on s'ha celebrat la final del certamen, presentat pel creador digital 'Alegria de poble'

481 alumnes de 4t de l’ESO procedents de 24 centres educatius del País Valencià han participat en la III edició del concurs d’Educació Financera que ha estat organitzat per la Fundació Caixa Ontinyent. Durant el dia 14 de maig, el Centre Cultural de l’entitat va acollir la final d’aquest certamen.

L’objectiu d’aquest concurs és conscienciar d’una manera amena, formativa i motivadora, sobre la necessitat de disposar de conceptes bàsics per a gestionar l’economia diària i la importància de fomentar eixos coneixements en les generacions més joves. El creador digital de la Costera, ‘Alegria de poble’, ha sigut l’encarregat de presentar l’esdeveniment.

En la jornada, els participants han contestat un qüestionari de preguntes sobre conceptes financers, d’economia personal, ciberseguretat, estalvi, finançament i assegurances, entre altres. El guanyador ha sigut l’IES Altaia d’Altea, que ha aconseguit un premi de 500 euros en material escolar per al centre. En segon lloc ha quedat l’IES Jaume II el Just de Tavernes de la Valldigna, que ha rebut un altre xec per a material valorat en 250 euros. A més a més, tot l’alumnat que ha quedat com a finalista ha rebut com a obsequi uns auriculars sense fils.

Enguany han participat en el concurs alumnes d’Albal, Albalat de la Ribera, Alberic, Alcoi, Alacant, Altea, Banyeres, Benigànim, Bocairent, Burjassot, Canals, Castalla, Castellar Oliveral, Foios, La Pobla del Duc, Ontinyent, Paterna, Silla, Tavernes de la Valldigna i València.

Aquest programa va nàixer en 2016 i s’encarrega d’oferir ferramentes per a millorar la cultura financera de les persones de qualsevol edat, adaptades a les necessitats de cada moment. Cada any compta amb 43.000 usuaris i realitza més de 100 activitats anuals. A més a més, col·labora amb 29 entitats i col·lectius.

L’educació financera de Caixa Ontinyent és dirigida per a totes les edats. Per als més menuts estan ‘Els contes de Dino’, hi ha formació per a docents i alumnat d’ESO i Batxillerat, du a terme accions específiques per a gent gran, i a més, hi ha informació i divulgació per a tot el món a través de la seua web i les xarxes socials.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *