foradia subscriutegrat

Voltors a Mariola

Enviat per Redacció en 25 de febrer de 2014. · Sense Comentaris · Compartir esta entrada

Arxivat en Natura, Reportatges

El cel dels voltors. Mitjançant el marcatge volem saber quin és el comportament dels voltors en cada fase de la seua vida. Tant pel que fa a la seua estança a les nostres serres, com en la seua emigració cap al continent africà.

Share This Post

RSS

Com tots els anys en arribar la tardor i començar a visitar-nos els primers voltors joves dispersants, la gent de Fapas-Alcoi, dins dels objectius del Projecte Canyet, solem realitzar una jornada d’anellatge i marcatge. Aquest any va tindre lloc el passat dissabte dia 14 de desembre de 2013, a les instal•lacions que té l’associació a les pedreres de Sant Cristòfol dins del perímetre del Parc Natural de la Serra de Mariola, al terme municipal d’Alcoi.

Voltor en volEls nombre voltors capturats i marcats han estat onze. El marcatge ha consistit en la col•locació a cada exemplar de dues anelles, una metàl·lica del Ministeri d’Agricultura y Pesca, i un altra de PVC amb un codi alfanumèric distintiu del nostre projecte. Així mateix hem equipat a las aus amb dues marques alars de lectura llunyana per a possibilitar la seua identificació en vol. També se’ls ha pres mostres de sang para realitzar una analítica completa, para conèixer el seu estat de salut.

Mitjançant el marcatge volem saber quin és el comportament dels voltors en cada fase de la seua vida. Tant pel que fa a la seua estança a les nostres serres, com en la seua emigració cap al continent africà.

Marcatge

En les tasques de marcatge han col·laborat por una banda els tècnics del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Santa Faç d’Alacant que pertany a la Conselleria de Medi Ambient, membres de la SEO (Sociedad Española de Ornitologia), alumnes de veterinària de la Universidad de Múrcia i socis del Fapas-Alcoi.

 

 

Font: per Alvar Seguí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *