lasarga participatius

Aïllar els cables per protegir els brúfols

S’han aïllat les torres de cable a l’altura del pont del Salt. L’Ajuntament aïlla les línies elèctriques de la Via Verda per protegir les aus.

20140310 Aïllament cables 2L’Ajuntament d’Alcoi, a través de la Regidoria de Medi Ambient, acaba d’aïllar el cablejat de les torres elèctriques de la Via Verda a l’altura del pont del Salt. Aquesta actuació s’ha realitzat després que durant els últims anys hagen mort diversos brúfols a la zona a causa del cablejat de les torres. En aquest sentit, segons les dades del Ministeri de Medi Ambient, les línies elèctriques provoquen anualment la mort de 25.000 aus a causa dels xocs amb els cables o en electrocutar-se i per això recomana actuar en aquestes torres.

Segons el regidor de Medi Ambient Jordi Tormo, “aquesta actuació s’ha realitzat amb l’objecte de protegir a la fauna de la zona, sobre tot aus com els brúfols, que tenen el seu hàbitat a la zona i utilitzen aquesta vall per comunicar-se entre els parcs naturals de la Font Roja i la Serra de Mariola. En aquest sentit, és el propi Ministeri de Medi Ambient qui ha recomanat a la resta d’administracions la remodelació de les torres i la senyalització del cablejat de les línies elèctriques per disminuir el risc de mort de les aus”.

Aïllament cables

Torres aïllades per la protecció dels brùfols i altres aus

 

La mort de les aus es deu a diversos motius com són els factors tècnics propis del disseny dels suports i les torres. Es per això que quan els conductors es troben per damunt del travesser, les probabilitats d’un accident per col·lisió de les aus és major. Açò ocorre en major mesura amb condicions desfavorables de visibilitat.

Font: Comunicació Ajuntament Alcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *