foradia subscriutegrat

Faciliten casa a 215 famílies

Les regidories de Benestar Social i de Patrimoni i Habitatge de l’Ajuntament d’Alcoi han facilitat l’accés a la vivenda a un total de 215 famílies alcoianes al llarg de l’any 2013.

Les regidories de Benestar Social i de Patrimoni i Habitatge de l’Ajuntament d’Alcoi han facilitat l’accés a la vivenda a un total de 215 famílies alcoianes al llarg de l’any 2013. Es tracta de les 112 vivendes municipals que estan ocupades, més 103 casos de famílies que perceben ajudes directes a l’habitatge.

lorena zamoranoDes d’ambdues regidories s’ha remarcat que aquestes dades anuals reflecteixen, en primer lloc, que lluny de la millora econòmica que anuncia el Govern central, la situació no ha deixat d’empitjorar, i cada vegada hi ha més famílies en situació extrema pels devastadors efectes de la crisi econòmica. Com a mostra, cal esmentar les dades d’ajudes per a lloguer gestionades per Benestar Social durant el 2013 que es van fer públiques fa unes setmanes, les quals suposen un increment pressupostari del 101% respecte l’any 2012. En paraules de la regidora de Patrimoni i Habitatge Lorena Zamorano, “la tònica, en quan a sol·licituds de vivenda es mostra cada vegada menys optimista i deixa clar que les famílies necessiten més que mai de les Administracions per poder cobrir les seues necessitats bàsiques, com ara el disposar d’una vivenda digna. I no es tracta només de l’any 2013, sinó també d’aquest 2014 en què s’anuncia la recuperació i el final de la crisi per part del Govern central: de les 396 sol·licituds de vivenda l’any 2012 hem passat a 486 al gener d’aquest mateix any: vora 100 famílies més que han perdut la seua llar o no poden continuar pagant el lloguer. Des del Govern seguim treballant per poder, dins de les nostres possibilitats, donar resposta a totes aquestes demandes”.

Zamorano subratlla que “per a aquest Govern municipal sempre han estat i estaran com a prioritàries les polítiques socials. Amb molt d’esforç, a base de retallar d’altres partides hem aconseguit incrementar els recursos per al màxim possible de les demandes, no només en aquestes prestacions sinó en altres línies d’ajudes que gestiona la Regidoria de Benestar Social”.

Declaracions de Lorena Zamorano:


A banda de les ajudes directes, cal esmentar que el Govern municipal ha destinat anualment des de l’any 2011 un total de 96.000 euros a l’any per a manteniment dels habitatges municipals, evitant el seu deteriorament en benefici dels inquilins, i rehabilitant-ne d’altres, per a poder posar-les a disposició de les famílies més necessitades en les millors condicions possibles.

D’altra banda, s’ha de destacar un altre aspecte, segons remarca la pròpia Zamorano: “Dins el marc de les polítiques socials dutes a terme pel Govern en tema d’habitatge, hem posat en marxa l’aplicació de l’impost de plusvàlua a les entitats bancàries en aquells casos de dació en pagament del deute de les vivendes. Això ha implicat que 33 famílies afectades per desnonaments hipotecaris no hagen hagut de fer front a aquest impost, sinó que l’Ajuntament li l’ha girat directament al banc executant”.

En paraules de Lorena Zamorano, “totes aquestes mesures justifiquen ara més que mai la necessitat de tenir una administració pròxima als ciutadans, que done respostes als problemes que es presenten i que puga aplicar ràpidament solucions a cada cas concret. Per això és necessari defensar les competències municipals i reivindicar l’autonomia local i la capacitat d’autogovern de les ciutats. Aquesta és la defensa que estem duent a terme i que ha motivat que aquest Ajuntament siga part del conflicte en defensa de l’autonomia local que milers de consistoris de tot l’Estat estan suscrivint per a que el Tribunal Constitucional declare il·legal la Llei de Sostenibilitat i Racionalització recentment aprovada pel Govern central del PP, i que ens desproveirà de competències en favor de Diputació i Generalitat, perdent quasi tots els serveis i per tant deixant-nos sense capacitat de respondre a les necessitats dels alcoians i alcoianes”.

 

Font: Comunicació Ajuntament Alcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *