foradia cdturisme

VerdCel endega el microfinançament per editar el tribut a Ovidi

• El nou treball de VerdCel serà un CD-DVD enregistrat en directe • La campanya de microfinançament es realitza a través de la plataforma totSuma i durarà només 23 dies

VerdCel treballa la Cançó de manera única, barrejant amb naturalitat influències modernes amb arrels mediterrànies.  El projecte de cançó (d’autor) d’Alfons Olmo defensa una proposta de convicció interdisciplinària que cuida fins el mínim detall tant el contingut (les cançons i la imatge) com el continent (el format dels treballs i l’escenificació dels directes).

verd cel alcoi)

Aquest 2015, que ha fet vint anys que l’Ovidi Montllor se’n va anar de vacances, VerdCel ha endegat un projecte de microfinançament per editar Del cor a les mans, una obra de tribut a la figura i obra del cantautor d’Alcoi. El nou treball de VerdCel serà un CD-DVD en directe del concert que van oferir  el 12 de setembre, a l’Espai d’Art Tinta Roja, al bell mig del Poble-sec barceloní. Un local d’ambient bohemi i estètica atemporal, que hauria encisat el propi Ovidi per la seua mescla de cafè de tertúlia, bar musical, teatre de petit format, circ i cabaret.

La quantitat que demana VerdCel, a través de la plataforma totSuma, és de 2.500 €. Aquest import  servirà per cobrir el cost de la fabricació del treball (en format Brilliant box, amb CD, DVD i llibret de 12 pàgines), el disseny (foto, portada, maquetació llibret, interior i contraportada, serigrafies, etc.) i l’enviament dels exemplars als mecenes.

La duració de la campanya serà de només 23 dies, la meitat del que acostuma a ser habitual. La intenció de la proposta és que els mecenes reben les seves recompenses abans de les festes de Nadal. Les recompenses van des del disc en format digital a concerts de VerdCel, passant pel CD-DVD, llibres, una pel·lícula o il·lustracions i fotografies exclusives i es repartiran segons les aportacions de cada mecenes, que aniran des dels 5€ fins els 650€.

VerdCel projecte Del cor a les mans - Autor Foto Enric terradas 2El nou projecte de VerdCel va arrencar aquest mateix any, el mateix dia i mes del naixement  d’Ovidi Montllor (4/2/42). En aquesta data assenyalada pels seguidors del desaparegut músic alcoià, Alfons va encetar un nou repertori en directe, que replegava algunes de les seves cançons. Temes que ja havien anat tocant des de feia temps i versions noves. L’estrena oficial d’aquest espectacle de tribut a l’Ovidi, sota el nom Del cor a les mans, va ser el passat 28 de març, dins de la programació del Festival Barnasants. Aquest recital, en mig any, s’ha programat a més d’una trentena d’espais de diferents contrades dels Països Catalans i de l’Estat espanyol.

VerdCel va començar als escenaris l’any 2000 i es va estrenar discogràficament el 2004 amb l’EP On està el lloc?. Des de llavors, ha editat quatre discos d’estudi, un de directe i dos senzills digitals. Malgrat ser una propsta amb temes propis, amb anterioritat, ja havia realitzat un treball de versions, el CD- novel·la gràfica Petjades (2010), dedicat a Raimon, l’altra gran figura de la música del País Valencià, a més d’un directe, Òrbites (2015) basat en musicacions de poesies de Salvador Espriu i d’altres poetes i cantants.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *