foradia pressupostparticipatiualcoi

Insòlita gestió del PP en el Bulevard

per Francesc Xavier Agulló i Payá

El portaveu de la formació Paco Agulló lamenta que tres anys després que el PP abandone el govern “encara estem pagant un altíssim peatge pels seus despropòsits”

EUPV demana al PP que explique als alcoians la seua gestió del bulevard

Paco Agulló, Esquerra Unida

El portaveu d’Esquerra Unida del País Valencià a Alcoi Paco Agulló ha lamentat l’última sentència coneguda sobre les expropiacions efectuades per a construir el Bulevard, per la qual l’Ajuntament d’Alcoi es veurà obligat a pagar un milió i mig d’euros als propietaris dels terrenys. Aquesta sentència, unida a una anterior sentència de fa uns mesos que ja obligava al Consistori a pagar 300.000 euros per altres expropiacions del projecte, en paraules d’Agulló suposen un exemple “de com s’ha fet una gestió senzillament catastròfica d’un projecte que des que es va posar en marxa no ha provocat més que desgràcies per als ciutadans”.

Agulló recorda que el Bulevard, des que va ser presentat per l’anterior govern municipal en mans del PP, va provocar una allau de protestes per part dels veïns afectats, com també des de la comunitat educativa, en veure que molts col·legis quedaven aïllats amb la construcció del vial: “Va ser un projecte polèmic des del principi. La seua aprovació va comportar uns moviments molt foscos per a desmantellar la Federació d’Associacions de Veïns que tan bons resultats havia donat com a entitat representativa dels veïns i veïnes de la ciutat. Es van gastar quantitats impresentables de diners públics en publicitat, fins i tot repartint a totes les bústies un DVD que contava les suposades bondats del projecte. Es van expropiar terrenys sense negociar amb els seus titulars, es va criminalitzar els sectors de la població que ens oposàvem a aquest disbarat. Finalment, es va adjudicar quan arribava el final de la legislatura, en circumstàncies molt poc democràtiques, hipotecant el futur financer d’Alcoi en aprovar-se un projecte que arribaria a costar 27 milions d’euros. Afortunadament, des del Govern actual hem aconseguit aturar el projecte sense cost per a les arques municipals, però ara ens trobem que, tres anys després, encara repercutirà negativament als diners dels alcoians amb una sentència milionària”.

El propi Paco Agulló indica que amb el Bulevard la ciutadania ha conegut la veritable gestió del Partit Popular: “Gran part de la ciutadania sempre s’ha preguntat per què tenia tant d’interés aquell govern en què aquest projecte tirara endavant, quan tot ho tenia en contra i els costos per a l’Ajuntament es dispararien de forma alarmant. I tots hem vist a qui afavoriria tot aquest despropòsit si s’haguera acabat de perpetrar: el gran amic de l’alcaldesa d’Alacant i contractista oficial del PP provincial, Enrique Ortiz, anava a embutxacar-se una gran quantitat dels diners dels alcoians, mentre les arques públiques assumirien les pèrdues que ocasionara. Ara ho podem comprovar: el pla era que el Bulevar s’executara amb importants beneficis per al seu constructor, i amb importants pèrdues per a l’erari públic, com aquestes expropiacions que ara haurem de pagar entre totes i tots. Hi ha qui dirà que es tracta d’irresponsabilitat. Però des d’EU pensem que a això se li diu un bon negoci”.

El portaveu de la formació d’esquerres interpel·la a l’actual portaveu del Partit Popular per a que explique als alcoians aquestes maniobres: “Fernando Pastor va viure en primera persona totes aquelles gestions, ja no només formant part de l’equip de govern, sinó com a principal impulsor del projecte en qualitat de regidor d’Urbanisme. Per tant, no estaria de més que donara la cara i explicara als alcoians per què els ha provocat unes pèrdues milionàries”.

 

Font: Portaveu d’EU-l’Entesa a l’Ajuntament d’Alcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *