foradia pressupostparticipatiualcoi

Homenatge a José Luis González

Concerts de Guitarra Clássica en homenatge al gran mestre Alcoià José Luis González, a La Capella del 'Antic Asil, un programa en dos dies diferents el 22 de març i el 22 de Abril per gaudir i sentir l'emoció de la guitarra. A les 7 de la vesprada.

josel uis gonzàlez

El gran mestre de guitarra clásica José Luís González./ lesmuntanyes.com

Els pròxims 22 de Març i 22 d’Abril en tindran lloc els concerts de guitarra en memòria a l’alcoià “Homenatge a José Luis González”, a La Capella de l’antic asil, el camí 42 d’Alcoi un complet programa especial dedicat al gran mestre de guitarra clàssica reconegut en tot el món. Un homenatge que actuaran els concertistes Joan Aracil, Ignacio Palmer, Hiroshi Fujji, el 22 de març i Kouichi Kadowaki, Yoshihico Araki, Yoshiki Yamasaki el 22 d’Abril.

cartell jose luis gonzalez

“Homenatge a José Luis González”./ lesmuntanyes.com

José Luis González ha passat a la història de la música com un dels més insignes guitarristes valencians. El seu llibre de tècnica té una gran difusió a Japó, país on encara segueix sent un artista molt venerat, i on es va fer el primer homenatge després de la seua defunció.
 José Luis González naix a Alcoi en 1932. Inicia els seus estudis de guitarra amb el seu pare, entusiasta aficionat a aquest instrument. Segueix la carrera en el Conservatori de Música de València amb Rafael Balaguer, amb brillants qualificacions. Anys després, gràcies a una beca de l’Ajuntament d’Alcoi, es trasllada a Madrid on perfecciona els seus estudis durant sis anys amb el mestre Regino Sainz de la Maça, qui aviat li va considerar entre els seus predilectes. Posteriorment, i becat pel Ministeri d’Afers exteriors, vas agafar als Cursos Internacionals de Santiago de Compostel·la entre els anys 1953 i 1959, on coneix al mestre Andrés Segòvia, de qui rep ensenyament durant sis anys en aquests cursos i en classes privades a Madrid.
Durant set anys ostenta la Càtedra de Guitarra en el Conservatori Superior de Sidney (Austràlia). Va gravar més de 20 discos a Holanda, Anglaterra, Austràlia, Japó i Espanya, va dirigir cursos internacionals i va realitzar concerts en la majoria dels països europeus, Japó, Austràlia i Àfrica. Va impartir classes de guitarra com a Catedràtic en el Conservatori de Música d’Alcoi. Pels seus mèrits, l’Ajuntament d’Alcoi li confereix en 1988 l’adreça de l’Himne de Festes.
En el seu repertori, d’una banda, és seguidor del meravellós món de Bach i Scarlatti, i per un altre, de la guitarra clàssica de Sud-amèrica i Mèxic, així com dels compositors espanyols. En tots ells, exhibia un fantàstic recorregut de tècnica i una brillant execució.
 Al març de 1998, de manera inesperada, va morir a Madrid, amb la consternació de tots els que li coneixíem i li volíem, a més de deixar-nos orfes d’una bona persona que, allí on anava, deixava un inesborrable record, tant en l’aspecte humà com en l’artístic.

Font: Redacció, lesmuntanyes.com


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *