foradia subscriutegrat

S’uneixen contra la Reforma Local

El PSPV Alcoi mostra la seua confianza en que prosperarà el recurs dels Ajuntaments, en representació de 15 milions de ciutadans. Més de 2.000 Ajuntaments de tota Espanya recorreran davant el TC la reforma local imposada pel Govern del PP.

Reforma-local

Més de 2.000 Ajuntaments de tota Espanya, que representen a 15 milions de ciutadans, han presentant ja el recurs en defensa de l’autonomia local davant el Tribunal Constitucional contra la Reforma Local del Govern del Partit Popular.

lorena zamorano

Lorena Zamorano./

Recurs al que es va sumar l’Ajuntament d’Alcoi a l’ultim plenari amb els vots del PSPV, Compromis i EU i el vot en contra del PP.

La secretaria de política municipal de l’agrupació local socialista, Lorena Zamorano, ha assenyalat que no té cap confiança en el Govern d’Espanya sobre aquesta Llei, però que sí té confianza en el Tribunal Constitucional, i l’esperança de que el recurs prospere, “perque té una legitimació de ciutadania enorme com no ha tingut cap altre recurs en la història democràtia espanyola”.

Zamorano afegeix quees la primera vegada que milions d’espanyols representats per alcaldes i diputats recorren una llei molt greu contra l’autonomia municipal, una llei que retalla en serveis socials molt importants per a la ciutadania, que ja están patint els efectes de la llei local, que retalla prestacions bàsiques en l’atenció dels majors, en educació i en sanitat”.

Es la primera vegada que es mobilitza un número tan elevat d’Ajuntaments contra una Llei del Govern. La Llei de Racionalització i Sostenibilitat que va entrar en vigor l’1 de gener de 2014, suposa la privatització dels serveis públics municipals i el desmantelament i desaparició dels serveis socials locals.

Font: PSPV-PSOE, Alcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *