foradia subscriutegrat

Horts ecològics a Vi.la Mari Luz

L’Ajuntament ultima els detalls dels forts socials per a entitats i particulars. Els 22 nous horts, que se sumen als 14 ja existents a Zona Nord, estaran ubicats a la partida del Barranc del Sint, a la finca Mascarrella de Ferran.

Horts Socials

Horts i agricultura ecològica en el mas Vil·la Mari Luz ./ lesmuntanyes.com

Els horts socials ecològics són una iniciativa de la Regidoria de Medi Ambient i tenen un ús social, ambiental i educatiu. L’objectiu es que es constituïsquen com un espai d’oci, relació, formació i abastiment d’aliments per als usuaris. Ací els usuaris podran realitzar el conreu de la terra sota el prisma ecològic i els centres educatius també disposaran d’una infrastructura per a conèixer de primera mà l’activitat agrària. Els objectius específics del projecte són els següents:

  • Objectiu social. Facilitar a determinats sectors de la població municipal un espai d’oci, relació i formació, així com la possibilitat d’abastir-se de productes agrícoles locals de cultiu ecològic.
  • Objectiu mediambiental. Fomentar entre la població un ús adequat dels recursos naturals, així com facilitar la producció i el consum de cultius agrícoles locals i ecològics.
  • Objectiu educatiu. Fer possible que els escolars visiten els horts per conèixer aquesta pràctica.

L’Ajuntament d’Alcoi està ultimant els detalls per a la posada en marxa de la nova zona d’horts socials en què està treballant a hores d’ara. L’espai es situa en la finca Marcarrella de Ferran (també coneguda com Vil·la Mari Luz), a esquenes de la Piscina Municipal José Trenzano, i agruparà un total de 22 nous horts socials de més de 80 metres quadrats.
Aquestos nous horts socials estan destinats a entitats socials i ambientals que han realitzat la seua sol·licitud i com són Cáritas, Radio Charly Alpha-27 Mgz i l’Associació de Persones Sordes d’Alcoi i Comarca, que ocuparan 9 horts durant 2 anys. A més, els 13 horts restants seran ocupats pels ciutadans que a títol particular ja han gaudit dels horts socials i ecològics de la Zona Nord i que ara donen el pas a aquesta nova finca.

Segons el regidor de Medi Ambient Jordi Tormo, “hem decidit posar en marxa una nova zona d’horts socials i ecològics amb l’objecte que cobrir la demanda que hi havia d’espais d’aquesta tipologia. En concret, els usuaris dels horts socials i ecològics ubicats en el Parc de la Zona Nord donen el pas a aquest nou espai i eixos 14 horts queden lliures per ser assignats als ciutadans que ho han sol·licitat recentement”.

Aquest projecte d’horts socials i ecològics permet incloure dins de la ciutat un ús agrari tradicional i apropar els valors de la sostenibilitat a tota la ciutadania. Segons Tormo, “hem elegit aquest nou espai per les seues característiques, fàcil accés a aigua i proximitat al nucli urbà. Els usuaris dels horts disposaran de les seues parcel·les, d’un espai per guardar les eines de treball i de dues zones comuns on poder interactuar amb la resta d’usuaris”.

A més, el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi prestarà un servei d’assessorament als usuaris.

Volem recordar que recentment s’ha realitzat a Alcoi el curs d’Agricultura Ecològica impartit pels tècnics de l’Estació Experimental de Carcaixent i en el que han participat més de 40 alcoianes i alcoians per millorar la seua capacitació en aquest tipus d’agricultura.

Font: Departament de Medi Ambient, l’Ajuntament d’Alcoi


animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *