foradia subscriutegrat

Els veïns de Batoi participen

Els veïns de Batoi demanen sòl per a un espai comercial i un centre escolar. La zona concentra una important previsió de creixement residencial.

batoi

El barri residencial de Batoi desenvolupat baix El Castellar./ lesmunanyes.com

La seu de l’Associació de Veïns de Batoi va acollir dimecres de vesprada la reunió oberta per a que els veïns formularen a la Regidoria d’Urbanisme les seues aportacions al nou Pla General, dins del marc de les diverses sessions que s’estan mantenint a tots els barris de la ciutat. Tal i com explica el regidor d’Urbanisme Natxo Gómez, “al barri ja havíem tractat molts dels aspectes relacionats al Pla General en reunions anteriors, per tant la sessió es va aprofitar per fer una exposició d’alguns dels trets principals del Pla, i per compartir opinions i criteris amb els assistents”.

De qualsevol manera, de l’encontre es van poder extraure importants conclusions respecte a les prioritats del barri per al seu futur desenvolupament urbanístic. Entre elles, el regidor destaca que “Batoi és una de les zones per les que passa un futur creixement de la ciutat en matèria residencial, i al mateix Pla així es contempla. Això implica que també s’han d’ampliar les dotacions del barri, ja que un augment de població resident ha d’estar acompanyat de serveis”. D’aquesta forma, els propis veïns feien palesa la voluntat de que s’habilite sòl per a un futur centre escolar de Primària, ja que segons la planificació pot convertir-se en una necessitat.

Alhora, també es va sol·licitar reserva per a un espai comercial, el qual seria convenient no només per al futur del barri, sinó també per al present mateix, tal com subratlla Natxo Gómez: “Per les seues circumstàncies, gran part de la població de Batoi té dificultats per a fer les seues compres habituals, sobretot per a la població de més avançada edat. Per això, seria convenient establir una reserva de sòl terciari per a la possible ubicació d’algun establiment comercial”.  També es va sol·licitar la conveniència d’ampliar les zones esportives, per disposar de pistes on acollir diferents lligues locals, facilitant així l’accés de veïns de tot Alcoi al barri. I a més es va proposar la creació d’algun centre de dia per als majors.

Pel que fa al creixement residencial, en concret es preveu al Pla General que tinga un espai molt important a la zona que queda entre l’inici de la Via Verda i la carretera de Banyeres. Allà està previst el desenvolupament d’un espai residencial denominat Nou Batoi, que en la proposta actual contempla a més un vial que travessaria aquesta zona. Els veïns van proposar que aquest vial fóra modificat, per no creuar pel centre d’aquesta futura àrea residencial, i el que es va acordar finalment va ser estudiar que l’àrea es puga desenvolupar en dues fasses, reduint el seu àmbit en funció de la necessitat. En paraules del regidor d’Urbanisme, “atenent a les aportacions dels veïns, es pot optar per què aquest vial delimite una primera línia d’actuació, que seria Nou Batoi 1; i en cas que aquesta zona arribara als seus límits i fóra necessari desenvolupar una segona línia d’actuació, Nou Batoi 2, ja es desviaria aquest vial pel perímetre exterior de l’àrea residencial”.

Reunió PGOU Eixample 1

Reunió amb els veïns del barri l’Eixample./ lesmuntanyes.com

Enquesta sobre paisatge i noves reunions
Cal recordar que la propera reunió veïnal per tractar el futur urbanístic de la ciutat tindrà lloc el proper dimarts 1 d’abril, a la seu de l’Associació de Veïns Santa Rosa-La Mistera, als baixos de la Plaça del Centenari. La reunió serà a les 19 hores, i a la mateixa han estat citats també els veïns del barri dels Clots.

A totes les reunions que s’estan mantenint amb els ciutadans per definir el Pla General el regidor està reiterant la importància de participar en l’enquesta sobre el Paisatge que ara mateix està en marxa, i la qual es pot emplenar fins al 2 d’abril:A la web del Pla General s’ha habilitat una enquesta per a que els veïns i veïnes puguen donar la seua visió del que aprecien més dels paisatges de la ciutat, per tal que el Pla General habilite mecanismes que asseguren la seua preservació. Per exemple: si la ciutadania valora la visió dels ponts, el Pla General haurà d’introduir condicionants per a evitar que construccions d’edificis o infrastructures acaben impedint la visió d’aquests elements tan característics de la ciutat. És una enquesta que només necessita de 10 minuts per ser emplenada, per això no ens cansem de reiterar la importància de que els ciutadans donen la seua visió al respecte, perquè com més veus i criteris incorporem al Pla, millor i més complet serà el document final”.

RECORDEM LA REUNIO AMB ELS VEÏNS DE L’EIXAMPLE

L’Eixample vol incorporar al Pla General una revisió del Bulevard, una escoleta, un geriàtric i un centre socialAhir es va celebrar la reunió amb els veïns; demà tindrà lloc l’encontre a Batoi

 

La Regidoria d’Urbanisme va mantindre ahir la primera de les reunions previstes a tots els barris de la ciutat per tal d’integrar en la redacció del nou Pla General d’Ordenació Urbana els criteris i les propostes de la ciutadania. La reunió va tindre lloc a la seu de l’Associació de Veïns l’Eixample-Benisaidó, encetant el calendari que durant aquestes setmanes continuarà amb nous encontres; demà dimecres, per exemple, tindrà lloc la reunió a la seu de l’Associació de Veïns de Batoi. Serà a les 19 hores i de nou està oberta a la participació de tots els ciutadans que vulguen assistir.
A la reunió de l’Eixample els veïns van tractar diverses prioritats i necessitats per al barri. En quant a serveis, van apuntar que es tracta d’una de les zones d’Alcoi amb major volum de població, i té algunes mancances importants per a la vida ciutadana com l’absència d’una escoleta infantil, d’un geriàtric, o també d’un centre social que puga acollir l’activitat de l’associació veïnal així com altres iniciatives culturals, socials o d’oci que puguen celebrar-se al barri. Per tant, aquestes infrastructures haurien de ser una de les prioritats en la planificació del futur urbanístic del barri.

En quant a infrastructures i comunicacions, els veïns i veïnes assistents van tractar el futur del bulevard. El regidor d’Urbanisme Natxo Gómez indica que “pràcticament tots els veïns van coincidir amb l’opinió del Govern municipal de que el bulevard podia ser un projecte interessant per al barri, però sempre que tinguera una dimensió més humana, ben diferent al projecte aprovat per l’anterior govern municipal i plantejat per la constuctora d’Enrique Ortiz. El bulevard ha de plantejar-se com un vial de dos carrils, en lloc dels tres que preveia el projecte aprovat. I ha de tindre un espai peatonal ample, carril bici i zones enjardinades, a més de dotar al barri de més zones d’aparcament”. En aquest sentit, a la reunió també es va sol·licitar que la futura planificació del barri incloguera més zones verdes i també major superfície d’aparcament lliure.  

El regidor valora la reunió indicant que “és molt positiva l’aportació de veïns i veïnes perquè ens ajuda a millorar el Pla General, i incloure prioritats que tal vegada als tècnics o al govern se’ns poden escapar en la mesura de la seua importància per als ciutadans. A partir d’aquestes aportacions, el que hem de fer és treballar, en el marc del Pla General, per estudiar cada petició en concret i establir una sèrie de plans d’actuació per a que en un termini curt-mitjà puguen ser projectes viables. Hem d’estudiar cada cas, i aplicar les fórmules que permeten un finançament i solucions per desenvolupar cadascuna d’aquestes iniciatives per al barri”.

Gómez ha volgut fer públic el seu agraïment als veïns i veïnes assistents a la reunió, indicant que “tant per a l’Ajuntament com per a l’equip redactor del Pla l’aportació ciutadana és molt valuosa i important per aconseguir el millor Pla General possible per a Alcoi”

Font: Comunicació, Ajuntament Alcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *