foradia ivace

Jornada sobre la leishmaniosi

L’activitat, amb entrada lliure, tindrà lloc a l’Àgora a partir de les 20.15 hores sota el títol ‘¿Tu perro tiene leishmaniosis?’

cartell-leishmaniosi

Informat sobre la leishmaniosi./

L’Ajuntament d’Alcoi, a través de la Regidoria de Salut Pública, ha organitzat per a aquest dimecres 2 d’abril una jornada sobre la leishmaniosi canina i la seua prevenció amb el títol ‘¿Tu perro tiene leishmaniosis?’. L’activitat, amb entrada lliure, tindrà lloc a l’Àgora a partir de les 20.15 hores, i estarà impartida per l’empresa Virbac.

Segons les últimes dades oficials, aproximadament 2,5 milions de gossos estan infectats per leishmaniosi a Europa. Es tracta d’una malaltia que es contrau per la infecció provinent dels mosquits de gèneres phlebotomus i que afecta a nombrosos sistemes i òrgans.

Segons el regidor de Salut Pública Jordi Tormo, “aquesta malaltia afecta també a un important nombre de gossos de les nostres comarques”.
L’activitat té com a objectiu valorar la malaltia i donar resposta a les preguntes que els veterinaris i els propietaris dels animals es fan sobre la mateixa, així com presentar una sèrie de mesures per a prevenir les infeccions i els efectes que pot tenir en els animals.

Segons Jordi Tormo, “aquesta jornada, d’assistència gratuïta, està oberta a tota la ciutadania: al propietaris dels animals que tenen la malaltia o que volen prevenir-la i als veterinaris que volem millorar la seua capacitació en la mateixa”.

Aquesta malaltia afecta als gossos de qualsevol raça, especialment als pastors alemanys i als bòxers, sobre tot en els mascles menors de 3 anys i en els que tenen entre els 8 i 10 anys. Els seus símptomes són les inflamacions granulomatoses i el dipòsit d’immunocomplexos en distintes localitzacions del cos dels animals.

 

Font: Ajuntament d'Alcoi


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *