foradia camaraalcoi

El museu de la festa està coix

PINTEU-LO DE MORAT

fonevol

FONÈVOL./

Visiteu el MAF (Museu Alcoià de la Festa), suggerim a les persones d’Alcoi un joc, que vagen al MAF i busquen dones o referències a les dones. És un joc difícil ja que La Festa, com és habitual, ha oblidat dedicar espai per a la meitat de la gent d’Alcoi.

Podeu trobar un únic vestit femení que, curiosament, està allí per il·lustrar un ofici relacionat amb la festa, els sastres, no les modistes, no, els sastres.

Tots aquests anys en que s’han celebrat les festes, a Alcoi hi havia dones, si el museu vol ser, com el seu nom indica, alcoià, haurà de fer visibles les dones.

La participació en la festa de modistes, sabateres, dissenyadores, maquilladores o perruqueres no es pot obviar.

També hi ha participació de segona fila, però participació al cap i a la fi, dins els actes: dames, ballarines, valencianes, andaluses i festeres sense drets.

cartell_jornadaDONA_2014-736x1024

Foto Concurs Fonèvol./

I, per suposat, dones que estan participant amb tots els deures i que la festa haurà d’honorar en algun moment per la seua lluita per la igualtat, començant per estudiar i esbrinar la participació de xiquetes Sant Jordiet o dones capdavanteres que van fer de cap batedor.

Diuen que darrere de cada gran home hi ha una gran dona, nosaltres sabem que darrere de molts hòmens, grans i xicotets, hi ha dones. Qui pogués dir que dones i hòmens estan l’una al costat de l’altre i no que hi ha un gènere darrere l’altre!

Volem demanar als festers que pinten el seu museu de morat, però no literalment, no amb un pot de pintura. Volem demanar que el MAF dedique bona part de l’espai al gènere que falta, hui en dia la festa no es pot imaginar sense dones. Feu que el museu mostre la realitat, les dones sempre hem estat ací.

Font: FONÈVOL


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *