foradia elgrat

Ruta literària i rondalles a Penàguila

Èxit de la ruta literària Enric Valor i les rondalles de Penàguila. La ruta va ser un homenatge a Enric Valor, renovació del reconeixement que celebrà la localitat des de l'any 2001.

P Francesc penaguila

Els carres a Penàguila van gaudir d’un bon matí literari./ lesmuntanyes

Més de 80 persones van omplir els carrers de Penàguila en la presentació de la “Ruta literària Penàguila i les rondalles d’Enric Valor”. Es tracta d’una iniciativa de la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià-Comtat/ Escola Valenciana i de la Casa Rural Valor de Penàguila, en què també col·laboren Edicions del Bullent i l’editorial Tàndem. S’ha editat un díptic informatiu amb un itinerari històric i literari pels carrers de Penàguila i els voltants, per conéixer el patrimoni cultural i paisatgístic.

El recorregut va comptar amb les explicacions dels historiadors Marc Baldó, de la Universitat de València, i de Rafa Enguix, de l’IES Serra de Mariola de Muro que va parlar sobre el passat de Penàguila. També van llegir fragments de rondalles diversos escriptors i participants a l’acte, com ara Mercè Climent, Juli Capilla, Joan Jordà, Ximo Espinós, Jordi Raül Verdú, Susanna Lahuerta i Francesc Gisbert, que va conduir la ruta. Després hi hagué un dinar de germanor a la Casa Rural Valor.

Font: Coordinadora pel Valencià


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *