foradia subscriutegrat

Recolzament i ajudes socials per les famílies

Benestar Social augmenta les prestacions econòmiques a famílies en el primer trimestre de l’any. S’ha aconseguit cobrir la totalitat de les demandes d’ajudes bàsiques.

gias

Els ciutadans jóvens són els que més estan patint la crisi econòmica i treball ./

La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Alcoi ha augmentat les prestacions econòmiques a famílies en el primer trimestre de l’any respecte a l’exercici 2013. Amb aquesta mesura, el Departament ha cobert la totalitat de les demandes d’ajuda bàsiques realitzades en aquest període de temps.

Estem treballant per a poder recolzar totes aquelles famílies que tenen problemes per cobrir les seues necessitats bàsiques en aquests temps difícils. Per això hem incrementat les prestacions respecte al passat any i hem iniciat diferents línies de treball amb entitats públiques i privades perquè cap família alcoiana quede sense atendre els pròxims mesos” ha declarat la regidora de Benestar Social Aroa Mira.


L’increment registrat en el volum de famílies amb demandes d’atenció per a cobrir les necessitats més bàsiques (alimentació, vestit i vivenda) ha portat a la Regidoria a augmentar el pressupost destinat a aquesta partida durant els tres primers mesos de l’any. En total s’ha aconseguit donar resposta a 316 famílies, 51 més que el passat any en el mateix període. El pressupost destinat a estes ajudes ha sigut de 209.128 euros, un 13% major que durant el 2013, quan sumava 181.942 euros.

Les 316 ajudes atorgades en el primer trimestre de l’any es divideixen en distints capítols d’atenció. L’àrea de manutenció, que inclou alimentació, vestit i neteja, ha sigut la de major pes amb 205 ajudes concedides per valor de 148.885 euros. En l’apartat de despeses de lloguer han sigut 24 subvencions per un valor de 16.150 euros, mentre pel que fa a les d’habitatge (llum-aigua) s’han lliurat 21 amb un cost de 7.567,75 euros. S’ha destinat 33.850 euros per a cobrir 60 accions extraordinàries i 2.682 euros per a sis ajudes d’altres característiques.

Aroa Mira./

Aroa Mira./

A fi de millorar l’assistència en els pròxims mesos i continuar cobrint les necessitats de totes les famílies demandants la regidora de l’àrea, Aroa Mira, s’ha reunit amb entitats de caràcter social com Creu Roja, Cáritas i Asprohal per a millorar la coordinació entre elles i el Departament de Benestar Social i poder optimitzar els recursos oferits a les famílies.

Font: Comunicació, Ajuntament Alcoi.


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *