foradia elgrat

Solidaritat d’Alcoi a la franja de Gaza

Els Brigadistes Internacionals d’Alcoi, en col·laboració amb UNADIKUM, són rebuts a trets per l’exèrcit d’Israel. Després d’una setmana esperant en El Caire, Egipte obre la frontera amb Palestina i els brigadistes entren en la Franja de Gaza.

foto gaza

Cristian Santiago i Sara Vilà (parlamentaria IC) en Palestina./ lesmuntanyes.com

Després d’una setmana d’espera en El Caire, els brigadistes internacionals d’Alcoi, en col·laboració amb l’Associació d’ajuda al poble palestí UNADIKUM, entren en la Franja de Gaza. D’aquesta manera, aconsegueixen un dels principals objectius d’aquest viatge, fer arribar els més de 100 kg de material i roba esportiva de la campanya duta a terme pel Centre d’Esports i la Regidoria de Cooperació Internacional de l’Ajuntament d’Alcoi, als xiquets i xiquetes del Centre Ibn Sina del camp de refugiats de Jabalia. Afortunadament, tot i les grans dificultats trobades durant el camí, tot el material i roba esportiva aportada per les entitats esportives alcoianes ha arribat al seu destí.

Al mateix temps, la tasca diària dels brigadistes passa per la protecció dels agricultors i dels pescadors en forma d’escuts humans i de reunions amb el teixit polític i social de la zona. Aquest dilluns 21 d’abril en Khoza’a, mentre els brigadistes protegien als agricultors de la zona, l’exercit d’ocupació israelí ha disparat amb la voluntat de no deixar treballar als camperols la seua terra. Posteriorment, ha bombardejat punts estratègics de la zona central de la Franja de Gaza (Khan Younis) sense causar cap víctima. Lamentablement, aquest és el seu dia a dia.

Segons Cristian Santiago, coordinador dels brigadistes internacionals d’Alcoi, la situació a la Franja de Gaza cada vegada és més dramàtica. L’estratègia israeliana passa per evitar el seu desenvolupament socio-econòmic, fragmentant Palestina territorialment, incrementant les divisions polítiques internes i debilitant-los constantment amb agressions militars. La pobresa augmenta sense parar, la situació ja és de risc alimentari.

alcoi en gaza

Entrega del material esportiu./ lesmuntanyes.com

Per aquests motius, el coordinador dels brigadistes internacionals d’Alcoi, Cristian Santiago, denuncia la impunitat amb la que actua l’Estat d’Israel i el silenci de la comunitat internacional davant dels crims de guerra que està patint el poble palestí. Tots els problemes del poble palestí son causa de l’ocupació israeliana. Per això, la solució d’aquest conflicte passa, única i exclusivament, per la unitat nacional i per la fi de l’ocupació israeliana.

Font: Esquerra Unida Alcoi


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *