foradia ivace

Descans per la “festa” fins l’any 2015

La Festa s'acabat Alcoi. Després d'un any d'espera la música ha parat en la ciutat d'Alcoi. Les festes van ser declarats d'Interès Turístic Internacional en 1965.

festes alcoi

Alcoi s’ompli de turistes el dies de festes./lesmuntanyes.com

Avui és el Dia del Descans, segons el calendari fester (i festiu) alcoià. Oficialment han acabat les festes de moros i cristians de 2014 i hui arranca l’exercici fester que culminarà amb les festes de 2015.

 Els alcoians retenen sentiments irrepetibles, són únics i les festes són la seua gratificació després d’un any de preparació. Malgrat que les de 2014 han estat les meues no sé quantes festes de moros i cristians seguides, els alcoians no es cansen d’elles.

Per a qualsevol turista que acudisca a Alcoi durant les Festes de Moros i Cristians veurà un pur espectacle èpic, una voraç energia que recorre els carrers. El poble i els festers transformen la ciutat on l’anima està a flor de pell aquests tres dies que ara acomiaden.

Aquest any la representació teatral del dia de l’Alardo va coincidir el dia 5 de maig, tal com va ocórrer en 1276 .

Amb el triomf (1707) de Felip V en la Guerra de Successió, la ciutat d’Alcoi, per haver estat partidària de l’Arxiduc Carles, va ser tractada com a població enemiga, i no serà fins a 1741, en què s’aconseguïsca una altra vegada celebrar la Festa.

 

 

 

Font: Redacció lesmuntanyes.com


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *