foradia elgrat

Roba i material esportiu a la Franja de Gaza

Tres brigadistes alcoians en l’expedició que ha portat al camp de refugiats de Jabàlia a la Franja de Gazala roba i el material esportiu recollit pel Centre d’Esports i la Regidoria de Cooperació

brigadespalestina

Els Brigadistes Internacionals d’Alcoi amb els nens palestins./ lesmuntanyes.com

La campanya de cooperació internacional duta a terme pel Centre d’Esports, en col·laboració amb la Regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau durant el Nadal 2013-2014, ha aconseguit el seu objectiu: fer arribar tot aquest material a la franja de Gaza. Afortunadament, tot i els grans entrebancs trobats al llarg del viatge, tota la roba i el material esportiu aportat per les entitats esportives alcoianes ha arribat al seu destí i els brigadistes van tornar a Alcoi fa dies, després d’una demora imprevista pel tancament de fronteres a Gaza.

Cal recordar que aquesta iniciativa es va centrar en la recollida de material i roba esportiva amb l’objectiu de fer arribar directament tot aquest material als xiquets i xiquetes del camp de refugiats de Jabàlia. Responent d’aquesta manera a les necessitats de recursos del centre Ibn Sina, per culpa del bloqueig israelià, per a podercontinuar duent a terme els seus projectes educatius vinculats a l’esport.

Per aquest motiu, els brigadistes internacionals d’Alcoi Ximo Nebot, Ferran Moreno i Cristian Santiago, en companyia de més activistes, van realitzar un viatge durant el passat mes d’abril al camp de refugiats de Jabàlia, en la franja de Gaza. Aquesta experiència també ha servit per a conèixer la realitat del poble palestí a través de reunions amb organitzacions polítiques i socials palestines i participar en accions de suport i protecció a agricultors.

Cristian Santiago, coordinador del projecte, agraeix la col·laboració de tots:

“en especial de les entitats esportives de la nostra ciutat que han fet possible l’èxit d’aquest projecte de cooperació internacional amb el poble palestí. Amb aquesta iniciativa hem donat cobertura a projectes vinculats a l’educació a través de l’esport i hem demostrat que Alcoi continua sent una ciutat solidària”.

Per altra banda, el brigadista alcoià Ferran Moreno, afegeix que se sent:

“molt orgullós de la col·laboració de les entitats esportives alcoianes amb aquest projecte, destacant la solidaritat del poble d’Alcoi amb el poble palestí”. “Agraïsc poder haver viscut aquesta experiència amb d’altres activistes d’UNADIKUM i conèixer la situació de bloqueig a la que està sotmesa la franja de Gaza per a poder explicar-la, tot reivindicant, que es respecten i s’acomplisquen els drets humans a la zona”.

Font: Ajuntament d'Alcoi, Regidoria de Cooperació


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *