foradia barnasants

El Mural un programa de ràdio per Amàlia Garrigós

Impulsem El Mural", un programa de ràdio dirigit per Amàlia Garrigós," i "L'Alqueria Blanca" als municipis. La nostra ràdio, la nostra tele és una proposta en positiu i constructiva que té com a objectiu obrir finestres simbòliques a la llibertat d'expressió i comunicació en la nostra llengua.

amalia garrigos

Amalia Garrigós dirigirà El Mural./ lesmuntanyes.com

 

El Mural és una iniciativa d’Escola Valenciana realitzat per un equip de treballadors i treballadores de RTVV. Dirigit per la periodista Amàlia Garrigós, es completa amb periodistes, tècnics i productors amb una llarga trajectòria en el món radiofònic com són Pau Vendrell, Xelo Ribera, Esther Altabella, Pepe Moreno i Iñaki Maxkiaran. La proposta és absolutament de servei públic. No hi ha publicitat. L’equip humà que integra el programa el realitza de manera altruista i voluntària.
Plantejat com un programa radiofònic mensual, d’una hora de durada, parla de diferents temàtiques relacionades amb el valencià des de diferents àmbits i punts de vista. El propi nom del programa és una declaració d’intencions: un mural de veus, de geografia, de cultura, de política, de música i de col·lectius. Un mural de diversitat, de diàleg i de democràcia participativa. El Mural pretén ser un símbol per a reivindicar la nostra RTVV, la que volem; i demostrar que estem vius i amb ganes de construir una societat plural i digna.

El centre de producció de El Mural són les instal·lacions radiofòniques de què disposa l’Ajuntament d’Alboraia, que és una de les institucions col·laboradores en aquesta iniciativa per haver posat totes les facilitats i tot el material tècnic a l’abast dels professionals que l’elaboren.

El programa radiofònic “El Mural” estarà disponible el dilluns 2 de juny www.escolavalenciana.org/elmural

Els valencians i les valencians ens hem quedat sense una televisió i una ràdio públiques i en valencià autonòmiques. Abans ens van tallar el senyal de TV3 i poc després del tancament de RTVV va arribar la censura a Catalunya Ràdio”, ha recordat Vicent Moreno.

La nostra ràdio, la nostra tele és una proposta en positiu i constructiva que té com a objectiu obrir finestres simbòliques a la llibertat d’expressió i comunicació en la nostra llengua. És també una manera de defensar el dret dels valencians i les valencianes a disposar d’uns mitjans de comunicació, públics, de qualitat i en valencià.

El Mural – programa radiofònic mensual – primer programa el 2 de juny. Àudio del programa

El programa radiofònic El Mural és una iniciativa d’Escola Valenciana i està realitzat per un equip de treballadors i treballadores de RTVV conformat per dos tècnics i tres redactors-productors. Són professionals de Ràdio 9, que s’han compromés de forma voluntària a fer un treball molt acurat.

Dirigit per la periodista Amàlia Garrigós, es completa amb periodistes, tècnics i productors amb una llarga trajectòria en el món radiofònic com són Pau Vendrell, Xelo Ribera, Esther Altabella, Pepe Moreno i Iñaki Maxkiaran.

Després de 24 anys fent ràdio, l’agost de 2012 van fulminar de la graella de la programació de Ràdio 9 l’informatiu cultural Alta Fidelitat. Des d’aleshores que no havia tingut l’oportunitat de construir. Tots els components de l’equip, ens estimem aquest mitjà de comunicació tan pròxim, tan màgic, tan immediat. Escola Valenciana ens ha oferit l’oportunitat de fer ràdio amb total llibertat donant prioritat a les creacions culturals del nostre país. Estem treballant amb molta il•lusió. Escola és una entitat cívica que aglutina milers de valencians des de diversos col•lectius. És una força viva. Admirem i respectem la seua tasca i ens sentim orgullosos d’anar amb ells agafats de la mà”, ha declarat Amàlia Garrigós.

El president d’Escola Valenciana ha volgut expressar l’agraïment a l’equip del programa: “Estem molt satisfets amb el resultat de la primera entrega de “El Mural”. Estem immensament agraïts a Amàlia, Xelo, Pau, Esther, Pepe i Iñaki, perquè estan fent Escola Valenciana de la millor manera que sabem: davant de micros oberts a la llibertat d’expressió”.

El Mural és un programa radiofònic mensual, d’una hora de durada, que parla de diferents temàtiques relacionades amb el valencià des de diferents àmbits i punts de vista. El propi nom del programa és una declaració d’intencions: un mural de veus, de geografia, de cultura, de política, de música i de col•lectius. Un mural de diversitat, de diàleg i de democràcia participativa.

El Mural pretén ser un símbol per a reivindicar la nostra RTVV, la que volem; i demostrar que estem vius i amb ganes de construir una societat plural i digna, malgrat les mesures unilaterals de Fabra que ens han deixat un mapa sonor i visual sense veu per al valencià”, ha declarat el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno.

Amàlia Garrigós ha avançat els continguts del primer programa, que es podrà escoltar a partir de dilluns 2 de juny: “En aquesta primera edició, El Mural dóna veu als xiquets del CEIP Cremona que justament hui porten 100 dies amb les seus nits tancats. És tracta d’una tertúlia molt colpidora que us recomane escoltar atentament. Dramatitzem un relat del Premi Sambori. Per fer-ho, hem ajuntat les veus de la sèrie de Canal Nou Bola del Drac, que va marcar tota una generació de xiquets. És tracta dels actors Francesc Anyó i de les germanes Mari Carme i Míriam Giner, del grup Carraixet. Fem una passejada per les novetats editorials i musicals; conversem amb Pep Gimeno Botifarra que és el protagonista del documental El cant de les arrels; entrevistem a Orxata, la banda més original de casa nostra que ens ha cedit la sintonia… i uf… Haureu de gaudir dels sons de El Mural perquè hi ha un treball de realització molt acurat que us emocionarà, espere que tant com ens emociona a nosaltres.”

Font: Coordinadora pel valencià


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *