foradia cdturisme

Premi de la Crítica “La Maria no té por” de Francesc Gisbert

Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians. En la modalitat de literatura infantil, ha resultat premiat l'àlbum il·lustrat La Maria no té por (Andana), escrit per Francesc Gisbert a partir d'una cançó de Dani Miquel, i il·lustrat per Ricardo Maniscalchi.

Premi Crítica

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana va lliurar, divendres a Alacant, els XXIV Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, durant el transcurs d’un sopar en el qual es va homenatjar l’escriptor Gaspar Jaén. Va ser la gran nit de l’any dedicada a la literatura catalana a la ciutat d’Alacant.

Aquests guardons s’han atorgat en les modalitats de narrativa, poesia, assaig, teatre i difusió de la literatura catalana, a les quals enguany s’han afegit les de literatura infantil i literatura juvenil.

Maria LoanA més a més l’escriptor alcoià Francesc Gisbert ha estat distingit amb el “Premi de la Crítica al Millor Llibre Infantil” de l’any, que concedeix l’Associació d’Escriptors (AELC). El guardó va ser lliurat en un acte celebrat a Alacant, presidit pel rector de la Universitat d’Alacant i el president de l’Associació d’Escriptors. En l’acte van ser lliurats també els altres guardons: la millor novel·la a Joan Francesc Mira, el millor poemari a Josep Porcar, la millor obra teatral a Joan Manuel Matoses, el millor assaig a Josep Iborra i la millor novel·la juvenil a Xavier Aliaga.També es va reconéixer la tasca en favor de la literatura en valencià de l’associació “El Tempir” d’Elx, integrada dins d’Escola Valenciana.

Gisbert va aconseguir el premi amb el llibre La Maria no té por, una història il·lustrada pel dibuixant italià Ricardo Maniscalchi i publicada per Andana Edicions. La Maria no té por ens presenta el personatge de Maria i els monstres tradicionals valencians (el butoni, la quarantamaula, la bubota, els gambosins, etc). El jurat ha destacat la sensibilitat de la narració, l’originalitat de la història i la qualitat de l’edició, un llibre a tot color, tapa dura i gran format.

L’acte es va celebrar al restaurant Aldebarán del Reial Club de Regates, a partir de les nou del vespre. Tomàs Mestre, director de l’Aula de Teatre de la Universitat d’Alacant va fer de mestre de cerimònies, i el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar Sanz, va ser l’encarregat de glossar el poeta, arquitecte i professor Gaspar Jaén i Urban durant l’homenatge que l’AELC li va retre. La vetllada va comptar amb la col·laboració i el patrocini de la Universitat d’Alacant, i amb el patrocini de la Institució de les Lletres Catalanes.

Els guanyadors dels Premis

  • Xavier Aliaga, en la modalitat juvenil, per El meu nom no és Irina (Andana);
  • Francesc Gisbert, en la modalitat infantil, per La Maria no té por (Andana, il·lustr. Ricardo Maniscalchi);
  • Enric Iborra, en la modalitat d’assaig, per Un son profund. Dietari d’un curs de literatura universal (Viena);
  • Joan Manuel Matoses en la modalitat de teatre per Àfrica (Onada);
  • Joan Francesc Mira, en la modalitat de narrativa, per El tramvia groc (Proa), i
  • Josep Porcar en la modalitat de poesia per Llambreig (Tria Llibres). La tasca d’El Tempir d’Elx ha estat reconeguda amb el Premi de Difusió de la Literatura, que atorga la junta de l’AELC al País Valencià

Aquests premis els convoca l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana des de 1991

Font: Redacció, lesmuntanyes.com


Una resposta de Premi de la Crítica “La Maria no té por” de Francesc Gisbert

  1. […] ‘La Maria no té por’, el conte il·lustrat de l’autor alcoià Francesc Gisbert, Premi de la Crítica al millor llibre infantil de l’any, que ja va per la segona […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *