foradia mediambient

Una nova vida per al Mas del Potro del Barranc del Cinc

Article per Frances Gisbert

El mas del Potro es troba al cor del barranc del Cinc d’Alcoi. El voreja la senda que recorre una de les passejades més emblemàtiques de la Mariola. El mas data de mitjans del segle XIX, es conserva encara dret, com un record de l’antigor, gràcies a haver-se convertit en un referent per als joves que busquen una vida alternativa. Des de fa anys, ha acollit diversos grups que hi han viscut, l’han restaurat, han cultivat els bancals, han reparat els màrgens i li han donat una nova oportunitat de continuar existint.  

Ara, tres joves han posat en marxa un projecte de micromecenatge per a donar viabilitat al Mas del Potro. Es tracta d’aconseguir fons, amb menudes aportacions individuals, per acabar de pagar el mas als propietaris, condicionar-lo i adquirir ferraments. Està tot molt ben explicat i detallat a la pàgina del projecte. Qui són estos tres joves, entre 22 i 23 anys, que han fet un pas endavant? Ho expliquen a la seua pàgina web. Sara ha estudiat Història de l’Art i Sociologia a França, a més d’haver realitzat un màster en art i societat a Barcelona. Després de participar i gestionar projectes comunitaris al sud de França, d’haver militat en diverses ciutats i col·laborat en col·lectius socials per Europa, s’interessa per l’acció en el món rural. Roger té formació en agronomia, botànica i transformació de productes. Defensor de la sobirania alimentària i els drets socials. David ha estat vinculat a la vida al camp des de menut. Amb els estudis universitaris va conèixer diferents ciutats, dins i fora del País Valencià. Interessat per l’acció política i social de base, des de fa un temps participa en projectes comunitaris per a reviscolar i renovar el treball rural a la comarca del Comtat. Els tres formen part d’un col·lectiu jove però ambiciós que pretén canalitzar sinergies al voltant de  la sobirania alimentària dels pobles i la creació d’espais d’oci i cultura. Ara mateix, també estan implicats en el projecte l’Horta ACABassaes, a Alcosser. 

Segons expliquen: “Com a jovençols, som conscients de les dificultats que tenim la nostra generació -precaritzada- per obtenir recursos econòmics i per emprendre. Per això, necessitem ajuda, vincles i col·laboració… Sabem que ho podem fer, i si ho fem, fem-ho bé! Ens vegem amb les forces, la il·lusió, la motivació i la capacitat per portar endavant este ambiciós projecte. En som tres, però la porta no restarà tancada; un dels objectius és crear una comunitat de persones compromeses, un espai d’experimentació i de convivència al Barranc del Cinc. Anirem unint-nos segons els ritmes, el temps, els encontres i les coincidències…”.

Els tres joves han posat en marxa un projecte de col·laboració per goteo.org. Amb aportacions individuals, ofereixen diverses recompenses, des d’una bossa o una samarreta de tela, fins apadrinar un bancal i participar de la collita. Un projecte valent i original que està despertant moltes simpaties. 

Si voleu conèixer més sobre el projecte i com col·laborar, entreu en l’enllaç. Hi teniu l’explicació, un vídeo i molta informació. 

Font: Francesc Gisbert./


museus alcoi

Una resposta de Una nova vida per al Mas del Potro del Barranc del Cinc

  1. Arbre Agulló i Guerra ha dit:

    Estic molt d’acord en el projecte que voleu fer, el futur passa per tornar a lo natural, agricultura, plantar boscos, caminar …Felicitats i força.

    Arbre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *