foradia subscriutegrat

Noves cries de voltor a la serra de Mariola

Dintre del projecte canyet, fapas-alcoi ha marcat 3 cries de voltor, nascudes aquest any al PArc Natural de les serres de Mariola, aconseguint que la població de voltors de la Mariola siga un referent a tota Espanya.

voltors1

Aquest cap de setmana 28 i 29 de juny  s’ha procedit al marcatge de tres cries de voltor (Gyps fulvus) nascudes el mes d’abril de 2014, a la zona de Huit Piletes al terme municipal de Cocentaina, dins del Projecte Canyet. L’esmentat marcatge ha consistit en entrar als nius mitjançant tècniques d’escalada i a la col·locació a cada exemplar d’anelles d’identificació ambdues potes, una metàl·lica del Ministeri d’Agricultura i Pesca i un altra de PVC amb numeració per a lectura a distància, amb un codi únic per a cadascun dels exemplars.

També se’ls ha equipat amb dues marques alars de lectura llunyana en vol (una per cada ala), essent aquesta una experiència pionera a tota Espanya en que s’equipa als polls de voltors comuns amb marques alars. Així mateix se’ls ha pres una mostra de sang per fer-los una analítica completa, per tal de conèixer quin és el seu estat de salut, per sexar-los i per crear un banc d’ADN per a futurs estudis genètics dels voltors de la Mariola.

Con sabeu el Projecte Canyet de reintroducció del voltor comú a les comarques de l’Alcoià i el Comtat, va escomençar l’any 2000, l’any 2005 ja van néixer els dos primers polls. D’ençà la colònia ha anat creixent de forma exponencial fins arribar a l’any 2014 que hem assistit al naixement de divuit (18) cries, continuat un treball i aconseguint que la població de voltors de la Mariola siga un referent a tota Espanya.

voltor

El motiu del marcatge, és per estudiar el comportament dels voltors en cada fase de la seu vida. Tant el temps d’estança al niu, com posteriorment els primers vols que els animals fan a la recerca de menjar, així com el començament de l’emigració que realitzen els exemplars joves cap al continent africà i per últim saber el moment del retorn a la zona de naixement.

En les tasques de marcatge, han col·laborat els escaladors del Centre Excursionista Contestà i del Fapas-Alcoi i membres de la Universitat d‘Alacant.

 

Font: Projecte Canyet


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *