foradia subscriutegrat

Clausura dels paellers davant el risc d’incendis

Infraestructures clausura els paellers a Font Roja, Mariola i Serpis davant el risc d'incendis. Davant la situació de sequera extraordinària que es viu aquest any en l'àmbit del territori de la Comunitat Valenciana. Les 10 instal·lacions romandran clausurades fins al 30 de setembre.

La Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi ambient ha decidit clausurar de forma temporal tots els paellers d’ús públic que se situen en els àmbits i àrees d’amortiment d’impactes del Parc Natural del Carrascal de la Font Roja, Parc Natural de la Serra de Mariola i del Paisatge Protegit del riu Serpis.

Les brigades de manteniment d’aquests espais protegits estan treballant per minimitzar la quantitat de matèria combustible en el mitjà natural. D’aquesta forma s’han realitzat treballs d’esbrosse i tractaments silvícoles a les zones d’ús públic, especialment les de major afluència.

Però la situació de sequera extraordinària que es viu aquest any en l’àmbit del territori de la Comunitat Valenciana, amb els més baixos valors històrics de precipitació registrats, ha elevat el risc d’incendi forestals es trobe durant aquest estiu en nivells màxims.

És per això, que les instal·lacions destinades a l’ús del foc romandran clausurades fins al 30 de setembre, encara que el termini podrà prorrogar-se en cas que no milloren les condicions meteorològiques que han motivat la resolució.

D’aquesta manera, queden clausurades un total de 10 instal·lacions. A Alcoi, Sant Antonio, el Preventori i el Baradello de Molla. A Ibi, Sant Pascual. A Cocentaina, Sant Cristofol. A Bocairent, les dues instal·lacions de la Font de Mariola. I en Lorxa, Serquera, els Basiets i Olvits.

Font: Redacció, lesmuntanyes.com


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *