foradia subscriutegrat

Entrada gratuïta al muBoma a canvi d’aliments

Els visitants poden entrar al museu debades, sempre que porten algun aliment, per col·laborar amb la causa d'aquest dimarts solidari

muboma1

El primer Museu de Bombers de la Comunitat Valenciana, el muBoma, celebra al llarg de dia de hui una jornada de portes obertes per la recollida d’aliments. Aquesta iniciativa, dins la campanya de la lluita contra la pobresa organitzada per la Creu Roja d’Alcoi, permet l’entrada gratuïta al museu de tots aquells que hi col·laboren, dins de l’horari d’estiu, que entra hui en vigor, de nou -recordeu, fins a les 14 i de 16 a 18h-. Mari Llanos Iborra, coordinadora de Didàctica i Visites és l’encarregada de proposar a Alacant iniciatives d’aquest tipus, d’interés general i sense cap tipus de cost per al museu, com aquest dimarts solidari.

Una xerrada sobre la iniciació als primers auxilis a càrrec del voluntari Rafa Garcia, operador de coordinació provincial de la Creu Roja d’Alacant, ha encetat aquesta iniciativa, que no és la primera que s’organitza.

“Portem molt de temps amb campanyes d’aquest tipus, però, des de la crisi, hem creat la nostra pròpia infraestructura, amb ajuda del departament de Serveis Socials i l’Ajuntament”, ha reconegut Garcia. El voluntari ha volgut destacar que treballen conjuntament amb altres organitzacions sensibles socialment, “intentant coordinar-se i sempre sumar”.

Garcia ha tingut un públic exigent, curiós i impacient per fer preguntes; més de 30 escolars, entre sis i dotze anys, en la seua majoria pertanyents al col·legi Miguel Hernández d’Alcoi. El voluntari del Departament d’Emergències i Formació, respectivament, s’ha centrat en la conducta PAS (Protegir, Alertar, Socòrrer), o les quatre nocions bàsiques i lògiques emprades davant de qualsevol accident.

Pere Beltrán ha estat un dels monitors de l’escola d’integració que ha acudit a la jornada de portes obertes, junt a altres professores més. Ha estat per tant, una xerrada apta per a tots els públics.

L’exposició ‘Plastihistòria de la Ciència’ s’allarga fins aquest dijous

A la segona planta del muBoma trobem l’exposició Plastihistòria de la Ciència, vint fantàstics diorames de plastilina que narren els gran esdeveniments i descobriments de la història. El públic podrá visitar-la fins aquest dijous dia 3 de juliol, a les 14.00 hores, amb la possibilitat de gaudir d’una visita guiada el mateix matí de la clausura, com ha informat Iborra.

Últim avís per a la recollida d’aliments per a la Creu Roja i entrada gratuïta al muBoma (antiga fàbrica de cotó d’Alcoi): aquesta vesprada en horari d’estiu, de 18 a 20h.

Font: Marta Rosella Gisbert./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *