foradia subscriutegrat

Èxit de participació ciutadana en Guanyem Alcoi

L’acte de Guanyem Alcoi va tindre molt bona acollida, on es va presentar el codi ètic del projecte: “Governar obeint, codi d’ètica política”, que va donar peu a entaular un viu debat amb la participació de tots els presents. A més, l’assemblea va aprovar la defensa del manteniment de la línia de tren Alcoi Xàtiva.

guanyem-alcoiMés d’un centenar de veïns d’Alcoi es van reunir aquest divendres en l’assemblea de Guanyem Alcoi al Centre Social de la Zona Nord. Es tracta d’un projecte que, segons els promotors, vol atraure la participació de tots els veïns d’Alcoi per a, d’una forma democràtica i participativa, aconseguir posar l’Ajuntament al servei de la població alcoiana.

En ella es va explicar el treball realitzat per les comissions de treball, unes directrius programàtiques bàsiques, obertes a debat i modificació per part de tot el que vullga, que pretenen “transformar i revitalitzar Alcoi”. Entre d’elles, es va proposar construir un observatori ciutadà de benestar, un espai on estudiar els problemes i necessitats dels alcoians per a poder resoldre-les.

Seguidament, es va presentar el codi ètic del projecte, “Governar obeint, codi d’ètica política”, una normativa d’obligatori compliment per part dels participants de Guanyem Alcoi. L’objectiu del decàleg és garantir que els administradors municipals treballen amb compromís social, eficàcia i transparència per al poble d’Alcoi.

A continuació es va entaular un viu debat amb la participació de tots els presents, els quals van fer valoracions, esmenes i propostes. Entre les valoracions, es va parlar de la necessitat que els veïns no deleguen en els representants polítics i es responsabilitzen amb un projecte que els dóna l’oportunitat de participar en la creació de la seua ciutat.

Entre les propostes plantejades pels veïns a Guanyem Alcoi, l’assemblea va aprovar la defensa del manteniment de la línia de tren Alcoi Xàtiva.

Font: Rodrigo Paños./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *