foradia elgrat

Foment vol privatitzar la línia Alcoi-Xàtiva

Lluís Torró, portaveu d'EU, assegura que és una "excusa" i demana que el servei ferroviari es modernitze, augmentant la freqüència i millorant el traçat de la línia

tren_renfe_alcoi

El Ministeri de Foment ha fet pública la seua intenció de privatitzar algunes línies de ferrocarril, entre d’elles el tren Alcoi-Xàtiva. El Tribunal de Comptes s’ha manifestat en contra, en concordància amb el portaveu adjunt d’Esquerra Unida a Les Corts, Lluís Torró, que al·lega que “la gestió privada de serveis públics és un negoci ruïnós; en la immensa majoria dels casos és més car i de pitjor qualitat que la gestió pública“.

lluistorro

Lluís Torró./

Per a Lluís Torró, diputat d’esquerres, amb l’excusa de la privatització busquen posar en evidència que cap empresa està disposada a gestionar-lo en les condicions actuals i així “tancar definitivament la línia Alcoi-Xàtiva. Torró assegura que es tracta d’una “barbaritat” perquè el govern té l’obligació de garantir el transport públic, un fet que no és discutible des de cap punt de vista. El portaveu d’EU assegura que la privatització no augmentarà el nombre de viatgers, ja que “la manca d’inversions” és la culpable “de no fer competitiu el transport ferroviari front al del vehicle privat“.

“La modernització del tren d’Alcoi és la única manera de fer-lo viable: millorant el traçat i augmentant la freqüència. La privatització no és la solució.”

Per a Torró, la sol·lució es troba en la modernització de la línia Alcoi-Xàtiva. Açò ho sap el ministeri, és una obvietat, però des de fa dècades l’abandonament premeditat de la infrastructura, per part dels successius governs, ha posat en perill el seu futur“, afegeix el polític.

Esquerra Unida del País Valencià traslladarà aquest tema al seu grup parlamentari del Congrés dels Diputats per tal de posar fre a una “mesura injustificada i contraproduent“.

Segons EU, “millorar el traçat, reduir el temps del trajecte, augmentar el nombre de viatges, reincorporar el transport de mercaderies” són algunes de les mesures per recuperar definitivament una línia que porta molt de temps “abandonada”

Font: M.Rosella Gisbert


barnasants

Una resposta de Foment vol privatitzar la línia Alcoi-Xàtiva

  1. mariolensis ha dit:

    tots anem dalt del tren!! i hi ha lloc pèr tota la gent

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *