foradia subscriutegrat

Intercanvi d’alumnes de Carmelites amb un Institut francés

• En aquest context d'immersió lingüística i cultural quan l'idioma deixa de ser una assignatura i es converteix en una necessitat • L'evolució amb l'idioma es nota any a any


25 alumnes de Carmelites, estudiants de francés de 2°, 3° i 4° d’ESO, van realitzar un intercanvi amb un institut de Carcassonne (França). Els alumnes han residit a casa d’altres adolescents francesos, amb els quals han conviscut com a un membre més de la família.

És en aquest context d’immersió lingüística i cultural quan l’idioma deixa de ser una assignatura i es converteix en una necessitat. L’amistat entre xics i xiques de la mateixa edat accelera el seu aprenentatge, i les famílies també ensenyen.

Cada dia acudien a l’institut Li Bastion amb els seus companys francesos, on han rebut classes de francés, en les quals no es perd ni un minut, doncs són els alumnes els més interessats preguntar els seus dubtes. A més, han entrat en algunes de les classes de diferents assignatures que, per descomptat, també són impartides en francés. L’objectiu no és aprendre història o matemàtiques, sinó conéixer com es desenvolupen allí les classes.

Els professors també aprenen, ja que durant aquesta setmana mantenen reunions amb els seus col·legues francesos i fins i tot participen com a observadors en sessions d’avaluació.

Entre les activitats que han realitzat destaca una visita a la tomba d’Antonio Machado, a Cotlliure, on els alumnes van recitar poemes d’aquest autor prèviament preparats en classe. Un emotiu acte que també va servir per a reflexionar sobre la realitat dels refugiats.

Cada alumne de Carmelites viatja a França durant tres cursos consecutius: 2°, 3° i 4° d’ESO. I l’evolució amb l’idioma es nota any a any. A més, els llaços d’amistat entre adolescents de tots dos països comporten que alguns alumnes es conviden a passar junts un parell de setmanes a l’estiu, la qual cosa aferma la seua amistat i reforça encara més l’aprenentatge de l’idioma.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *